Kanelbulle mogyoróval frissen sütve

Kanelbulle mogyoróval

A kanelbulle egy klasszikus svéd édesség, amely a svéd pékségek egyik legismertebb süteménye. Eredetileg édes, fűszeres tésztából készült, és a svéd reggeli kultúra alapvető része. A mogyorós változat egy friss, gazdag ízesítést ad az eredeti recepthez, miközben a tészta puha marad, és a fahéj íze dominál. A kanelbulle tökéletes választás egy teázáshoz vagy családi összejövetelhez. Technikai tipp: A tészta pihentetése és kelése fontos lépés, hogy igazán puha és könnyű süteményeket kapjunk.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
500 g Liszt
1 ek. Sütőpor
100 g Cukor
0.5 tk.
250 ml Tej
75 g Vaj
1 db Tojás
100 g Mogyoró
1 tk. Fahéj
50 g Barna cukor
1 rúd Friss vanília

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej
    DióDió

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, sütőport, sót és cukrot egy tálban keverd össze. Tedd félre.

    A lisztet mindig szitáld át, hogy elkerüld a csomósodást és a tészta könnyebb legyen.

    2

    A vajat olvaszd meg, majd keverd bele a tejet. Ha túl meleg a keverék, hagyd kicsit hűlni, hogy ne roncsolja a élesztőt.

    A tej és vaj keveréke ne legyen túl forró, mert az élesztő elpusztulhat.

    3

    Az élesztőt a langyos tejhez add hozzá, majd hagyd 10 percig pihenni, hogy az élesztő aktiválódjon.

    A pihentetés után a keverék habosnak kell lennie, így biztos lehetsz benne, hogy az élesztő működik.

    4

    A mogyorót durvára vágd fel, és tedd félre. Közben a fahéjat és a barna cukrot keverd össze egy tálban, majd tedd félre.

    A mogyorót előzőleg megpiríthatod egy serpenyőben, hogy még intenzívebb ízt kapjon.

    5

    A tésztát a lisztes keverékhez add hozzá, és dolgozd össze, hogy rugalmas tésztát kapj. Pihentesd 1 órán át, hogy a tészta megkeljen.

    A tésztát egy meleg helyen tartsd, és letakarva pihentesd, hogy gyorsabban keljen.

    6

    Miután megkelt, nyújtsd ki a tésztát egy téglalap alakúra, majd kend meg a fahéjas barna cukros keverékkel. Szórd meg a durvára vágott mogyoróval.

    Ne sajnáld a tölteléket, mert így lesz igazán ízletes!

    7

    A tésztát hajtsd fel, és vágj belőle egyforma szeleteket. Helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és pihentesd még 20 percig.

    A pihentetés után a bunyók még szebben megkelnek és könnyebben átsülnek.

    8

    Süsd 180°C-on 15-20 percig, amíg szép aranybarna nem lesz. Tálald melegen, akár egy kis vaníliás cukorral megszórva.

    A frissen sült kanelbulle a legfinomabb, ha egy kis vaníliás cukorral tálalod.