A lisztet, sütőport, sót és cukrot egy tálban keverd össze. Tedd félre.
A lisztet mindig szitáld át, hogy elkerüld a csomósodást és a tészta könnyebb legyen.
A vajat olvaszd meg, majd keverd bele a tejet. Ha túl meleg a keverék, hagyd kicsit hűlni, hogy ne roncsolja a élesztőt.
A tej és vaj keveréke ne legyen túl forró, mert az élesztő elpusztulhat.
Az élesztőt a langyos tejhez add hozzá, majd hagyd 10 percig pihenni, hogy az élesztő aktiválódjon.
A pihentetés után a keverék habosnak kell lennie, így biztos lehetsz benne, hogy az élesztő működik.
A mogyorót durvára vágd fel, és tedd félre. Közben a fahéjat és a barna cukrot keverd össze egy tálban, majd tedd félre.
A mogyorót előzőleg megpiríthatod egy serpenyőben, hogy még intenzívebb ízt kapjon.
A tésztát a lisztes keverékhez add hozzá, és dolgozd össze, hogy rugalmas tésztát kapj. Pihentesd 1 órán át, hogy a tészta megkeljen.
A tésztát egy meleg helyen tartsd, és letakarva pihentesd, hogy gyorsabban keljen.
Miután megkelt, nyújtsd ki a tésztát egy téglalap alakúra, majd kend meg a fahéjas barna cukros keverékkel. Szórd meg a durvára vágott mogyoróval.
Ne sajnáld a tölteléket, mert így lesz igazán ízletes!
A tésztát hajtsd fel, és vágj belőle egyforma szeleteket. Helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és pihentesd még 20 percig.
A pihentetés után a bunyók még szebben megkelnek és könnyebben átsülnek.
Süsd 180°C-on 15-20 percig, amíg szép aranybarna nem lesz. Tálald melegen, akár egy kis vaníliás cukorral megszórva.
A frissen sült kanelbulle a legfinomabb, ha egy kis vaníliás cukorral tálalod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.