Kanelstang citrommázzal, friss sütemények fahéjas ízzel és citromos mázzal

Kanelstang citrommázzal

A Kanelstang egy klasszikus skandináv sütemény, amelyet gyakran fogyasztanak ünnepi alkalmakkor vagy a hétvégi reggeleken. A fahéjjal és cukorral ízesített tészta lágy és könnyed, míg a citrommáz frissítő ízt ad neki. Ez a recept tökéletes választás azok számára, akik egy finom és ínycsiklandó édességet szeretnének készíteni, amit mindenki szeretni fog!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
500 g Liszt
10 g Élesztő
50 g Cukor
250 ml Tej
1 db Tojás
50 g Vaj
2 tk. Fahéj
100 g Cukor (a fahéjas töltelékhez)
2 ek. Citromlé
100 g Cukor (a citrommázzhoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tejben oldd fel a cukrot és az élesztőt, majd hagyd pihenni 5-10 percig, hogy az élesztő aktiválódjon.

    Az élesztőt mindig langyos, de nem túl forró tejben oldd fel, hogy ne pusztítsd el az élesztőgombákat.

    2

    A lisztet tedd egy nagy tálba, majd add hozzá az élesztős tejet, a tojást, és a megolvasztott vajat. Keverd össze és gyúrd sima tésztává.

    A tésztát jól gyúrd meg, hogy rugalmas és sima legyen. Ha túl ragacsos, adj hozzá még egy kis lisztet.

    3

    Fedd le a tésztát egy konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen körülbelül 1 órán át, amíg duplájára nő.

    Ha gyorsabban szeretnéd kelteni a tésztát, tedd a tálat meleg, de nem forró helyre, például a sütőbe, ha az ki van kapcsolva.

    4

    Amikor a tészta megkelt, borítsd ki egy lisztezett felületre, nyújtsd ki téglalap alakúra. A tészta egyik felére szórd rá a fahéjat és a cukrot, majd hajtsd félbe és nyújtsd ki újra.

    A fahéjas cukrot egyenletesen oszlasd el, hogy minden falat ínycsiklandóan fűszeres legyen.

    5

    A tésztát vágd fel hosszú csíkokra, majd csavard őket spirál alakba, és tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

    Ha szeretnél szorosabb kanelstangot, hajtsd át kétszer is a tésztát.

    6

    Előmelegített sütőben 180°C-on süsd 12-15 percig, amíg aranybarnára sülnek.

    A sütési idő a tészta vastagságától függ, figyeld, hogy a kanelstangok ne égjenek meg!

    7

    A citrommázzal való bevonáshoz keverd össze a citromlevet és a porcukrot. Miután a kanelstangok kihűltek, locsold meg őket a citrommázzal.

    A citrommázat gyorsan és egyenletesen oszlasd el a sütemények tetején, hogy finom és frissítő ízt adjon.