Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá a tojásokat.
A lisztet érdemes átszitálni, hogy a palacsinta tészta még simább legyen.
Fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a szódavizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.
A szódavíz lazábbá teszi a tésztát, így a palacsinták könnyebbek lesznek. Ha nincs szódavized, használhatsz helyette sima vizet is.
Hagyd pihenni a tésztát 15-20 percig, hogy az alapanyagok jól összeérjenek.
A pihentetés alatt a liszt megduzzad, így a palacsinták rugalmasabbak lesznek és kevésbé szakadnak el sütés közben.
Egy serpenyőt kenj ki kevés olajjal, és forrósítsd fel közepes lángon.
Fontos, hogy a serpenyő elég forró legyen, különben a palacsinta leragad. Azonban ne legyen túl forró sem, mert akkor megég.
Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el. Süsd 2-3 percig, amíg a szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől, majd fordítsd meg, és süsd további 1-2 percig.
Ha a palacsinta nehezen fordul, próbáld meg egy vékony spatulával óvatosan fellazítani a széleit.
Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, időnként újraolajozva a serpenyőt.
Ha a palacsinták kiszáradnak, tedd őket egy tányérra és takard le egy konyharuhával, amíg a többi megsül.
A töltelékhez reszeld le vagy vágd vékony csíkokra a káposztát, majd egy serpenyőben kevés olajon kezd el dinsztelni.
A káposztát érdemes először sózni, hogy levet eresszen, így hamarabb megpuhul.
Aprítsd fel a vöröshagymát, és add a káposztához. Keverd össze, majd párold közepes lángon 10-15 percig.
A vöröshagymát érdemes üvegesre párolni, mielőtt a káposztához adod.
Adj hozzá egy teáskanál cukrot, ecetet és ízesítsd őrölt fekete borssal. Keverd össze, majd hagyd kihűlni.
Az ecet mennyiségét ízlés szerint változtathatod. A cukor segít kiegyensúlyozni az ízeket.
A kész palacsintákat töltsd meg a káposztás keverékkel, majd hajtsd össze vagy tekerd fel.
A palacsintákat érdemes melegen tartani, amíg megtöltöd őket, így könnyebben hajlíthatóak és nem repednek meg.
Tálald frissen, opcionálisan tejföllel vagy petrezselyemmel megszórva.
A tejfölt érdemes egy kis sóval, borssal és aprított kaporral ízesíteni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.