Kapribogyós calzone frissen sütve

Kapribogyós calzone

A calzone az olasz konyha egyik legismertebb töltött pizzája, amelyet változatos töltelékekkel készítenek. Ez a kapribogyós változat egy sós, mediterrán ízvilágot idéz, amely tökéletes választás az olívás és fűszeres ételek kedvelőinek. A kapribogyó és az olajbogyó intenzív aromája kiválóan kiegészíti az olvasztott mozzarella és parmezán sajt krémességét, míg a paradicsomszósz frissességet ad a fogásnak. Ha szereted az olaszos, karakteres ízeket, ezt a calzone-t mindenképp érdemes kipróbálnod! Tipp: Ha még különlegesebb ízélményt szeretnél, sütés után szórd meg friss bazsalikommal vagy petrezselyemmel.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 18 perc
Teljes 33 perc
540 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Pizza tészta
150 g Mozzarella sajt
50 g Parmezán sajt
50 g Kapribogyó
50 g Fekete olajbogyó
100 ml Paradicsomszósz
2 gerezd Fokhagyma
10 ml Olívaolaj
1 tk. Oregánó
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Ha bolti pizzatésztát használsz, hagyd szobahőmérsékleten 10 percig pihenni, hogy könnyebben nyújtható legyen.

    A pizzatészta szobahőmérsékleten könnyebben nyújtható és kevésbé szakad.

    2

    Lisztezett felületen nyújtsd ki a pizzatésztát kb. 3-4 mm vastagságúra. Formázz belőle egy nagy kört, majd vágd két egyenlő részre.

    A tésztát egyenletesen nyújtsd ki, hogy ne legyen sehol túl vékony.

    3

    A paradicsomszószt keverd össze az apróra vágott fokhagymával, oregánóval, sóval és borssal.

    A fokhagymát ne sajnáld, mert nagyon jó ízt ad a szósznak.

    4

    A kapribogyót és a fekete olajbogyót vágd apróra, majd keverd a paradicsomszószhoz.

    A kapribogyót és az olajbogyót lecsepegtesd, mielőtt a szószhoz kevernéd, hogy ne legyen túl vizes.

    5

    A mozzarellát reszeld le, és keverd össze a parmezánnal.

    A parmezán extra ízt és sós zamatot ad a tölteléknek.

    6

    A tölteléket helyezd a tészta egyik felére, majd hajtsd rá a másik felét. A széleket egy villa segítségével nyomkodd le, hogy jól lezárd a calzone-t.

    A széleket alaposan nyomkodd le, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben. A villával való lenyomkodás szép mintát is ad.

    7

    Egy kis tálban verd fel a tojást, majd kend meg vele a calzone tetejét, hogy szép aranybarnára süljön.

    A tojás segít, hogy a calzone szép aranybarnára süljön.

    8

    Helyezd a calzone-t sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 15-18 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj a calzone színére. Ha túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    9

    Sütés után hagyd kicsit hűlni, majd locsold meg egy kevés olívaolajjal és tálald melegen.

    Az olívaolaj extra ízt és fényt ad a calzone-nak.