Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Ha bolti pizzatésztát használsz, hagyd szobahőmérsékleten 10 percig pihenni, hogy könnyebben nyújtható legyen.
A pizzatészta szobahőmérsékleten könnyebben nyújtható és kevésbé szakad.
Lisztezett felületen nyújtsd ki a pizzatésztát kb. 3-4 mm vastagságúra. Formázz belőle egy nagy kört, majd vágd két egyenlő részre.
A tésztát egyenletesen nyújtsd ki, hogy ne legyen sehol túl vékony.
A paradicsomszószt keverd össze az apróra vágott fokhagymával, oregánóval, sóval és borssal.
A fokhagymát ne sajnáld, mert nagyon jó ízt ad a szósznak.
A kapribogyót és a fekete olajbogyót vágd apróra, majd keverd a paradicsomszószhoz.
A kapribogyót és az olajbogyót lecsepegtesd, mielőtt a szószhoz kevernéd, hogy ne legyen túl vizes.
A mozzarellát reszeld le, és keverd össze a parmezánnal.
A parmezán extra ízt és sós zamatot ad a tölteléknek.
A tölteléket helyezd a tészta egyik felére, majd hajtsd rá a másik felét. A széleket egy villa segítségével nyomkodd le, hogy jól lezárd a calzone-t.
A széleket alaposan nyomkodd le, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben. A villával való lenyomkodás szép mintát is ad.
Egy kis tálban verd fel a tojást, majd kend meg vele a calzone tetejét, hogy szép aranybarnára süljön.
A tojás segít, hogy a calzone szép aranybarnára süljön.
Helyezd a calzone-t sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 15-18 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.
A sütési idő sütőfüggő, figyelj a calzone színére. Ha túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Sütés után hagyd kicsit hűlni, majd locsold meg egy kevés olívaolajjal és tálald melegen.
Az olívaolaj extra ízt és fényt ad a calzone-nak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.