Egy kis serpenyőben olvaszd fel a vajat közepes lángon, figyelve arra, hogy ne égjen meg.
Használj tisztított vajat (ghí), mert az magasabb hőfokon is égés nélkül használható.
Add hozzá a kapribogyót, és keverd össze a vajjal. Kevergesd 1-2 percig, hogy a kapri íze jól kioldódjon.
Ha a kapribogyó túl sós, öblítsd le felhasználás előtt.
Öntsd hozzá a citromlevet, és keverd el jól, hogy a szósz friss, savanykás ízt kapjon.
A citromlevet fokozatosan adagold, kóstold meg, és ízlés szerint állítsd be a savanyúságát.
Szórd bele a sót és borsot, majd add hozzá az apróra vágott friss petrezselymet.
A petrezselymet csak a végén add hozzá, hogy megőrizze a frissességét és az élénk zöld színét.
Hagyd, hogy a mártás 1-2 percig alacsony lángon összeforrjon, majd vedd le a tűzről.
Ne forrald a mártást, mert a vaj szétválhat.
Tálald a kész vajmártást grillezett húsokhoz, halakhoz vagy zöldségekhez.
A mártást azonnal tálald, mert hamar besűrűsödik.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.