Kezd a tészta előkészítésével: Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót.
A lisztet szitáld át, hogy a tészta könnyebb legyen.
A meleg vízhez add hozzá a cukrot, majd szórd bele az élesztőt. Keverd el, és hagyd pihenni 5-10 percig, hogy az élesztő felfutjon.
A víz ne legyen túl forró, mert az elpusztítja az élesztőt. A cukor segíti az élesztő aktiválódását.
Ezután öntsd hozzá az élesztős keveréket a liszthez, majd add hozzá az olívaolajat is. Keverd össze alaposan, majd dagaszd meg a tésztát kézzel vagy dagasztó géppel körülbelül 10 percig, amíg sima és rugalmas lesz.
Ha a tészta túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet. A dagasztás akkor jó, ha a tészta elválik az edény falától.
Formázz belőle egy gömböt, és tedd vissza a tálba, majd takard le egy nedves konyharuhával. Hagyd pihenni 1 órát, hogy megkeljen.
A tésztát meleg, huzatmentes helyen keleszd. A nedves konyharuha megakadályozza a kiszáradást.
Amikor a tészta megkelt, borítsd ki a munkafelületre és oszd 8-10 részre. Minden darabot hengerré formázz, majd azokat pereccé csavarhatod.
A tésztát lisztezett felületen formázd, hogy ne ragadjon.
A füstölt lazacot vágd kis darabokra vagy csíkokra.
A lazacot vágd egyenletes méretű darabokra, hogy egyenletesen süljön meg.
A kaprot finomra vágd, és keverd össze a lazac darabokkal.
Használj friss kaprot a legjobb íz eléréséhez.
Egy nagy fazékban forralj vizet, majd adj hozzá szódabikarbónát. Ebben a vízben blanszírozd a pereceket 1-2 percig, majd vedd ki őket egy szűrőkanállal.
A szódabikarbónás víz segít a pereceknek a megfelelő állag elérésében. Ne hagyd őket túl sokáig a vízben.
Helyezd a pereceket sütőpapírral bélelt tepsire, majd szórd meg a lazacos-kapros keverékkel. Előmelegített sütőben 200°C-on süsd 15-20 percig, amíg aranybarnára sülnek.
A sütőt melegítsd elő, hogy a perecek egyenletesen süljenek. Figyeld a sütést, és ha szükséges, takard le a pereceket alufóliával, hogy ne égjenek meg.
Hagyd a pereceket egy kicsit hűlni, majd tálald. Jó étvágyat!
A perecek frissen a legfinomabbak. A maradékot légmentesen záródó edényben tárold.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.