Kapros-lazacos perec tálalva

Kapros-lazacos perec

A kapros-lazacos perec egy különleges étel, amely ötvözi a ropogós perec tésztát és a füstölt lazac gazdag, enyhén sós ízét. A kapor friss, zöld íze még inkább kiemeli a lazac ízét, így egy igazán finom és egyedi ételt kapunk. A kapros-lazacos perec tökéletes választás ünnepi vacsorákra, de akár egy baráti összejövetelre is ideális.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
500 g Búzaliszt
150 g Füstölt lazac
2 ek. Friss kapor
20 g Élesztő
10 g Cukor
250 ml Meleg víz
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 tk. Szódabikarbóna
1 l Víz a főzéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezd a tészta előkészítésével: Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót.

    A lisztet szitáld át, hogy a tészta könnyebb legyen.

    2

    A meleg vízhez add hozzá a cukrot, majd szórd bele az élesztőt. Keverd el, és hagyd pihenni 5-10 percig, hogy az élesztő felfutjon.

    A víz ne legyen túl forró, mert az elpusztítja az élesztőt. A cukor segíti az élesztő aktiválódását.

    3

    Ezután öntsd hozzá az élesztős keveréket a liszthez, majd add hozzá az olívaolajat is. Keverd össze alaposan, majd dagaszd meg a tésztát kézzel vagy dagasztó géppel körülbelül 10 percig, amíg sima és rugalmas lesz.

    Ha a tészta túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet. A dagasztás akkor jó, ha a tészta elválik az edény falától.

    4

    Formázz belőle egy gömböt, és tedd vissza a tálba, majd takard le egy nedves konyharuhával. Hagyd pihenni 1 órát, hogy megkeljen.

    A tésztát meleg, huzatmentes helyen keleszd. A nedves konyharuha megakadályozza a kiszáradást.

    5

    Amikor a tészta megkelt, borítsd ki a munkafelületre és oszd 8-10 részre. Minden darabot hengerré formázz, majd azokat pereccé csavarhatod.

    A tésztát lisztezett felületen formázd, hogy ne ragadjon.

    6

    A füstölt lazacot vágd kis darabokra vagy csíkokra.

    A lazacot vágd egyenletes méretű darabokra, hogy egyenletesen süljön meg.

    7

    A kaprot finomra vágd, és keverd össze a lazac darabokkal.

    Használj friss kaprot a legjobb íz eléréséhez.

    8

    Egy nagy fazékban forralj vizet, majd adj hozzá szódabikarbónát. Ebben a vízben blanszírozd a pereceket 1-2 percig, majd vedd ki őket egy szűrőkanállal.

    A szódabikarbónás víz segít a pereceknek a megfelelő állag elérésében. Ne hagyd őket túl sokáig a vízben.

    9

    Helyezd a pereceket sütőpapírral bélelt tepsire, majd szórd meg a lazacos-kapros keverékkel. Előmelegített sütőben 200°C-on süsd 15-20 percig, amíg aranybarnára sülnek.

    A sütőt melegítsd elő, hogy a perecek egyenletesen süljenek. Figyeld a sütést, és ha szükséges, takard le a pereceket alufóliával, hogy ne égjenek meg.

    10

    Hagyd a pereceket egy kicsit hűlni, majd tálald. Jó étvágyat!

    A perecek frissen a legfinomabbak. A maradékot légmentesen záródó edényben tárold.