Aprítsd finomra a friss kaprot és a fokhagymát. Reszeld le az egyik narancs héját, majd facsard ki mindkét narancs levét.
A narancs héját csak a színes részét reszeld, mert a fehér része keserű.
Egy közepes serpenyőben olvaszd fel a vajat közepes lángon, majd add hozzá az aprított fokhagymát. Pirítsd 1-2 percig, amíg illatos lesz.
A vajat ne hevítsd túl, mert megéghet.
Öntsd hozzá a narancs levét és szórd bele a reszelt narancshéjat. Főzd 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ha édesebb mártást szeretnél, adj hozzá egy kevés mézet vagy cukrot.
Add hozzá a tejszínt, és keverd össze alaposan. Főzd alacsony hőfokon 5-7 percig, amíg a mártás besűrűsödik.
Alacsony hőfokon főzd, hogy a tejszín ne forrjon fel és ne csapódjon ki.
Ízesítsd sóval és fehér borssal ízlés szerint, majd keverd bele az aprított kaprot. Ha simább állagot szeretnél, pürésítsd botmixerrel, de darabosan is tálalható.
A fehér bors finomabb, kevésbé csípős ízt ad, mint a fekete bors.
A kész mártást hagyd kicsit hűlni, majd tálald halakhoz, csirkehúsokhoz vagy zöldségek mellé. Hűtőben tárolva akár 3 napig is frissen tartható.
Tálalás előtt melegítsd fel a mártást, ha szükséges.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.