A fokhagymagerezdeket hámozd meg, és reszeld finomra. A friss kaprot mosd meg, szárítsd le, majd aprítsd finomra.
A fokhagymát reszeld finomra, így jobban eloszlik az íze. A kaprot alaposan szárítsd meg, mielőtt aprítod, hogy ne vizezze fel a szószt.
Egy közepes tálban keverd össze a tejfölt, az olívaolajat és a citromlevet.
Használj magas zsírtartalmú tejfölt a krémesség érdekében. Ha nincs citromleved, helyettesítheted egy kevés fehérborecettel.
Add hozzá a reszelt fokhagymát és az aprított kaprot, majd keverd alaposan össze.
A fokhagymát reszelés helyett át is nyomhatod fokhagymanyomón, ha úgy jobban szereted. A kaprot pedig csak közvetlenül a felhasználás előtt aprítsd fel, hogy ne veszítsen az aromájából.
Ízesítsd sóval és borssal, majd hagyd pihenni a hűtőben legalább 15 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A hűtőben való pihentetés segít, hogy az ízek jobban összeérjenek. Ha sietsz, legalább 5 percig hagyd pihenni.
Tálald friss zöldségekkel, sült húsok mellé, vagy akár mártogatósként. Hűtőben tárolva 2-3 napig eltartható.
A szósz a legjobb frissen, de hűtőben tárolva 2-3 napig eláll. Tálalás előtt keverd át.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.