Az uborkát reszeld le finomra, majd nyomkodd ki belőle a felesleges nedvességet.
A kinyomkodott uborkát konyhai papírtörlővel is felitathatod.
A fokhagymát reszeld le vagy törd össze, a kaprot aprítsd finomra.
A fokhagymát ízlés szerint variálhatod, akár el is hagyhatod.
Egy tálban keverd össze a görög joghurtot, a frissen facsart lime levet és a reszelt lime héjat.
A lime héját csak a zöld részéből reszeld, a fehér alatta keserű lehet.
Add hozzá a lereszelt uborkát, az aprított kaprot és a fokhagymát, majd alaposan keverd el.
Ha intenzívebb lime ízt szeretnél, reszelj bele egy kevés lime héjat is.
Ízesítsd sóval és frissen őrölt fehér borssal, majd keverd simára.
A frissen őrölt bors sokkal aromásabb, mint az előre őrölt.
Hűtsd legalább 10 percig a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek.
Hosszabb hűtés még intenzívebbé teszi az ízeket.
Tálald hidegen grillezett húsokhoz, halakhoz vagy friss zöldségek mellé.
Tálalás előtt keverd át a mártást.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.