Az uborkát mosd meg, és reszeld le finomra. Nyomkodd ki a felesleges levet belőle.
Az uborkát érdemes meghámozni, ha vastag a héja, vagy ha nem bio. A felesleges lé kinyomkodása megakadályozza, hogy a mártás túl híg legyen.
Aprítsd fel a friss kaprot, és reszeld le vagy zúzd össze a fokhagymát.
A kapor mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha intenzívebb ízt szeretnél, használj több kaprot.
Egy tálban keverd össze a tejfölt a reszelt uborkával, a kaporral és a fokhagymával.
A tejföl helyett használhatsz görög joghurtot, vagy akár a kettő keverékét is.
Add hozzá a citromlevet, sózd és borsozd ízlés szerint. Keverd alaposan össze.
A citromlé helyett használhatsz egy kevés fehérborecetet is.
Hűtsd be a mártást legalább 10 percre, hogy az ízek összeérjenek. Tálald grillezett húsok, zöldségek vagy saláták mellé.
A mártás hűtőben 1-2 napig eláll. Tálalás előtt keverd át.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.