Kapros vajmártás citrommal tálalva

Kapros vajmártás citrommal

A kapros vajmártás citrommal egy elegáns és ízletes kiegészítő, amely tökéletes harmóniát teremt a friss kapor és a citrom savanykás íze között. Ez a mártás különösen népszerű a halételek szerelmesei körében, de kiváló választás grillezett zöldségekhez vagy tésztákhoz is. A vaj gazdag textúrája és a tejszín krémessége minden falatot különlegessé tesz. Egy egyszerűen elkészíthető, mégis kifinomult recept, amely bármilyen étkezést elegánsabbá varázsol.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Vaj
10 g Friss kapor
15 ml Citromlé
1 db Hagyma
50 ml Fehérbor
100 ml Tejszín
0.5 tk.
0.25 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Aprítsd fel a hagymát és a friss kaprot.

    A hagymát apróra, a kaprot finomra vágd.

    2

    Egy közepes serpenyőben olvaszd meg a vajat közepes lángon.

    Vigyázz, hogy a vaj ne égjen meg.

    3

    Add hozzá az aprított hagymát, és pirítsd üvegesre.

    Ne pirítsd túl a hagymát, mert megkeseredhet.

    4

    Öntsd hozzá a fehérbort, és főzd, amíg a bor nagy része elpárolog.

    Száraz fehérbort használj a legjobb íz érdekében.

    5

    Add hozzá a tejszínt, a citromlevet és a kaprot, majd lassú tűzön főzd 5-7 percig, amíg a mártás krémes állagot kap.

    A tejszínt forralás után vedd le a tűzről, hogy ne csapódjon ki. A citromlevet fokozatosan adagold, kóstolgatva, hogy ne legyen túl savanyú.

    6

    Ízesítsd sóval és borssal, majd kóstold meg, és szükség szerint állítsd be az ízeket.

    A sóval óvatosan bánj, mert a vaj is sós lehet.

    7

    Tálald a mártást melegen halételekhez, zöldségekhez vagy tésztákhoz. Hűtőben légmentesen zárható edényben 2-3 napig eltartható.

    A mártást tálalás előtt melegítsd fel.