Karahi zöldségekkel, friss korianderrel tálalva

Karahi zöldségekkel

A Karahi zöldségekkel egy hagyományos indiai étel, amelyet az indiai konyha gazdag fűszereivel és zöldségekkel készítenek. A \'Karahi\' elnevezés egy speciális indiai edényt jelöl, amelyben az ételt főzik, de bármilyen serpenyőben is elkészíthető. Az étel friss zöldségekkel és ínycsiklandó fűszerekkel tálalva ízletes és tápláló választás. Az étel különösen népszerű vegetáriánusok körében, és remek kiegészítője lehet egy indiai étkezésnek vagy bármely étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
3 db Paradicsom
2 db Zöld paprika
150 g Zöldborsó
1 db Sárgarépa
200 g Karfiol
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Kömény
1 csokor Koriander
1 tk. Curry por

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát apróra vágd, a fokhagymát pedig zúzd össze. A paradicsomokat kockázd fel, a paprikát, sárgarépát és karfiolt pedig vágd kisebb darabokra.

    Ha gyorsan szeretnél haladni, használhatsz előre felaprított zöldségeket.

    2

    Egy nagy serpenyőben vagy wokban hevítsd az olívaolajat. Add hozzá a hagymát és fokhagymát, és pirítsd 2-3 percig, amíg üvegesek lesznek.

    A fokhagymát ügyelj, hogy ne pirítsd túl, mert keserűvé válhat.

    3

    Tedd a felkockázott paradicsomokat a serpenyőbe, és főzd őket, amíg levet nem eresztenek és elkezd forrni.

    A paradicsomot lassan főzd, hogy az ízek jobban összeérjenek és gazdag szószt kapj.

    4

    Add hozzá a zöld paprikát, sárgarépát, karfiolt és a zöldborsót. Keverd össze, majd fűszerezd köménnyel, curry porral, sóval és borssal. Főzd a zöldségeket 10-12 percig, amíg megpuhulnak.

    Ha a zöldségek túl gyorsan puhulnak, csökkentsd a hőmérsékletet, hogy ne veszítsenek túl sok tápanyagot.

    5

    Amikor a zöldségek megpuhultak, ízesítsd még egyszer sóval és borssal, ha szükséges, majd tálald friss korianderrel díszítve.

    A koriander frissessége remekül illik a fűszeres, gazdag ízű ételhez.