A hagymát apróra vágd, a fokhagymát pedig zúzd össze. A paradicsomokat kockázd fel, a paprikát, sárgarépát és karfiolt pedig vágd kisebb darabokra.
Ha gyorsan szeretnél haladni, használhatsz előre felaprított zöldségeket.
Egy nagy serpenyőben vagy wokban hevítsd az olívaolajat. Add hozzá a hagymát és fokhagymát, és pirítsd 2-3 percig, amíg üvegesek lesznek.
A fokhagymát ügyelj, hogy ne pirítsd túl, mert keserűvé válhat.
Tedd a felkockázott paradicsomokat a serpenyőbe, és főzd őket, amíg levet nem eresztenek és elkezd forrni.
A paradicsomot lassan főzd, hogy az ízek jobban összeérjenek és gazdag szószt kapj.
Add hozzá a zöld paprikát, sárgarépát, karfiolt és a zöldborsót. Keverd össze, majd fűszerezd köménnyel, curry porral, sóval és borssal. Főzd a zöldségeket 10-12 percig, amíg megpuhulnak.
Ha a zöldségek túl gyorsan puhulnak, csökkentsd a hőmérsékletet, hogy ne veszítsenek túl sok tápanyagot.
Amikor a zöldségek megpuhultak, ízesítsd még egyszer sóval és borssal, ha szükséges, majd tálald friss korianderrel díszítve.
A koriander frissessége remekül illik a fűszeres, gazdag ízű ételhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.