Karaj szeletek fokhagymĂĄs-rozmaringos pĂĄcban tĂĄlalva

Karaj szeletek

A karaj szeletek az egyszerƱ, mĂ©gis Ă­zletes magyar konyha alapjai közĂ© tartoznak. Ez a recept a klasszikus Ă­zeket egy kis csavarral, rozmaringos-fokhagymĂĄs pĂĄccal ötvözi, amely kĂŒlönleges Ă­zvilĂĄgot kölcsönöz ennek a nĂ©pszerƱ Ă©telnek. Gyorsan elkĂ©szĂ­thetƑ, Ă­gy tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs a hĂ©tköznapi vacsorĂĄkhoz.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 600 g SertĂ©skaraj (szeletelve)
⭕ 3 gerezd Fokhagyma (zĂșzott)
⭕ 3 ek. Olívaolaj
⭕ 2 ág Friss rozmaring
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 csipet Ɛrölt bors
⭕ 1 ek. CitromlĂ©
⭕ 1 tk. Pirospaprika (Ƒrölt)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A karajszeleteket Ăłvatosan klopfold ki, hogy egyenletes vastagsĂĄgĂșak legyenek, majd sĂłzd, borsozd.

    A klopfolĂĄs segĂ­t, hogy a hĂșs egyenletesen sĂŒljön ĂĄt Ă©s puhĂĄbb legyen. Ügyelj, hogy ne klopfold tĂșl vĂ©konyra, mert kiszĂĄradhat.

    2

    Egy tĂĄlban keverd össze az olĂ­vaolajat, zĂșzott fokhagymĂĄt, pirospaprikĂĄt, citromlevet Ă©s aprĂ­tott rozmaringot. Kend be a karajszeleteket ezzel a pĂĄccal, majd hagyd ĂĄllni 30 percig.

    A pĂĄcban lĂ©vƑ citromlĂ© segĂ­t a hĂșs puhĂ­tĂĄsĂĄban. Ha van idƑd, hagyd a hĂșst akĂĄr több ĂłrĂĄn ĂĄt is pĂĄcolĂłdni a hƱtƑben, hogy az Ă­zek jobban ĂĄtjĂĄrjĂĄk.

    3

    HevĂ­ts fel egy serpenyƑt közepes lĂĄngon, Ă©s helyezd bele a karajszeleteket. SĂŒssed mindkĂ©t oldalukat 3-4 percig, amĂ­g aranybarna kĂ©reg kĂ©pzƑdik.

    A serpenyƑ legyen elĂ©g forrĂł, hogy a hĂșs azonnal kĂ©rget kapjon, de ne legyen tĂșl forrĂł, mert megĂ©ghet. A hĂșs vastagsĂĄgĂĄtĂłl fĂŒggƑen a sĂŒtĂ©si idƑ vĂĄltozhat.

    4

    Amikor a szeletek elkĂ©szĂŒltek, tedd Ƒket egy tĂĄnyĂ©rra, Ă©s hagyd pihenni 5 percig, hogy a nedvessĂ©g eloszoljon a hĂșsban.

    A pihentetĂ©s alatt a hĂșsban lĂ©vƑ nedvessĂ©g egyenletesen eloszlik, Ă­gy a hĂșs szaftosabb marad.

    5

    TĂĄlald a karajszeleteket sĂŒlt krumplival, friss salĂĄtĂĄval vagy pĂĄrolt zöldsĂ©gekkel.

    A karajszeletek remekĂŒl illenek bĂĄrmilyen körethez. KĂ­nĂĄlhatod mellĂ© kedvenc mĂĄrtĂĄsodat is.