A karajszeleteket Ăłvatosan klopfold ki, hogy egyenletes vastagsĂĄgĂșak legyenek, majd sĂłzd, borsozd.
A klopfolĂĄs segĂt, hogy a hĂșs egyenletesen sĂŒljön ĂĄt Ă©s puhĂĄbb legyen. Ăgyelj, hogy ne klopfold tĂșl vĂ©konyra, mert kiszĂĄradhat.
Egy tĂĄlban keverd össze az olĂvaolajat, zĂșzott fokhagymĂĄt, pirospaprikĂĄt, citromlevet Ă©s aprĂtott rozmaringot. Kend be a karajszeleteket ezzel a pĂĄccal, majd hagyd ĂĄllni 30 percig.
A pĂĄcban lĂ©vĆ citromlĂ© segĂt a hĂșs puhĂtĂĄsĂĄban. Ha van idĆd, hagyd a hĂșst akĂĄr több ĂłrĂĄn ĂĄt is pĂĄcolĂłdni a hƱtĆben, hogy az Ăzek jobban ĂĄtjĂĄrjĂĄk.
HevĂts fel egy serpenyĆt közepes lĂĄngon, Ă©s helyezd bele a karajszeleteket. SĂŒssed mindkĂ©t oldalukat 3-4 percig, amĂg aranybarna kĂ©reg kĂ©pzĆdik.
A serpenyĆ legyen elĂ©g forrĂł, hogy a hĂșs azonnal kĂ©rget kapjon, de ne legyen tĂșl forrĂł, mert megĂ©ghet. A hĂșs vastagsĂĄgĂĄtĂłl fĂŒggĆen a sĂŒtĂ©si idĆ vĂĄltozhat.
Amikor a szeletek elkĂ©szĂŒltek, tedd Ćket egy tĂĄnyĂ©rra, Ă©s hagyd pihenni 5 percig, hogy a nedvessĂ©g eloszoljon a hĂșsban.
A pihentetĂ©s alatt a hĂșsban lĂ©vĆ nedvessĂ©g egyenletesen eloszlik, Ăgy a hĂșs szaftosabb marad.
TĂĄlald a karajszeleteket sĂŒlt krumplival, friss salĂĄtĂĄval vagy pĂĄrolt zöldsĂ©gekkel.
A karajszeletek remekĂŒl illenek bĂĄrmilyen körethez. KĂnĂĄlhatod mellĂ© kedvenc mĂĄrtĂĄsodat is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.