Karamellås-csokolådés torta elegåns tålalåsban

Karamellås-csokolådés torta

A karamellĂĄs-csokolĂĄdĂ©s torta igazi kĂŒlönlegessĂ©g, amely ötvözi a sĂłs karamell Ă©s a gazdag csokolĂĄdĂ© Ă­zvilĂĄgĂĄt. Ez a torta nemcsak elegĂĄns, de Ă­zletes desszert is, amely minden alkalomra tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs. A krĂ©mes csokolĂĄdĂ© Ă©s a lĂĄgy karamellrĂ©teg egyensĂșlya teszi igazĂĄn felejthetetlennĂ© ezt az Ă©dessĂ©get. DĂ­szĂ­tsd kedved szerint, Ă©s kĂ©szĂ­tsd el sajĂĄt vĂĄltozatodat, hogy mindenki csodĂĄlja a sĂŒtĂ©si tudomĂĄnyodat.

ElƑkĂ©szĂŒlet 45 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 1 Ăłra 15 perc
5200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 12
⭕ 200 g Liszt
⭕ 150 g Vaj
⭕ 180 g Cukor
⭕ 3 db Tojás
⭕ 1 cs. SĂŒtƑpor
⭕ 30 g Kakaópor
⭕ 100 ml Tej
⭕ 200 g ÉtcsokolĂĄdĂ©
⭕ 200 ml Tejszín
⭕ 150 g Karamell
⭕ 1 csipet Só

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 180°C-ra, Ă©s vajazz ki egy tortaformĂĄt.

    A tortaforma aljĂĄra vĂĄgj sĂŒtƑpapĂ­rt is, Ă­gy könnyebben ki tudod majd venni a tortĂĄt.

    2

    Keverd habosra a vajat és a cukrot, majd egyenként add hozzå a tojåsokat.

    A vaj legyen szobahƑmĂ©rsĂ©kletƱ, Ă­gy könnyebben habosĂ­thatĂł. A tojĂĄsokat egyesĂ©vel add hozzĂĄ, Ă©s alaposan keverd el mindegyiket, hogy a tĂ©szta szĂ©p sima legyen.

    3

    Egy mĂĄsik tĂĄlban keverd össze a lisztet, a kakaĂłport Ă©s a sĂŒtƑport. Fokozatosan add hozzĂĄ a szĂĄraz keverĂ©ket a vajas masszĂĄhoz, felvĂĄltva a tejjel, amĂ­g sima tĂ©sztĂĄt kapsz.

    A szĂĄraz Ă©s nedves hozzĂĄvalĂłkat felvĂĄltva add hozzĂĄ, kezdve Ă©s befejezve a szĂĄrazzal. Így elkerĂŒlheted a csomĂłsodĂĄst.

    4

    Öntsd a tĂ©sztĂĄt a tortaformĂĄba, Ă©s sĂŒsd 25-30 percig. EllenƑrizd tƱprĂłbĂĄval, hogy megsĂŒlt-e. Hagyd teljesen kihƱlni.

    A tƱprĂłba sorĂĄn egy fogpiszkĂĄlĂłt szĂșrj a torta közepĂ©be. Ha tisztĂĄn hĂșzod ki, akkor megsĂŒlt. Ha mĂ©g ragad rĂĄ tĂ©szta, akkor sĂŒsd tovĂĄbb pĂĄr percig. A tortĂĄt rĂĄcson hagyd kihƱlni, hogy alulrĂłl is szellƑzzön.

    5

    A csokolådékrémhez melegítsd fel a tejszínt, majd add hozzå az apróra vågott étcsokolådét. Keverd simåra, és hagyd hƱlni.

    A tejszĂ­nt ne forrald fel, csak melegĂ­tsd addig, amĂ­g gƑzölni kezd. Az aprĂłra vĂĄgott csokolĂĄdĂ© könnyebben olvad meg a meleg tejszĂ­nben. Ha a krĂ©m tĂșl sƱrƱ lenne, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s tejszĂ­nt.

    6

    A karamellkrémhez olvaszd meg a karamellt egy kis låbosban, adj hozzå egy csipet sót, majd hƱtsd le.

    A karamellt alacsony långon olvaszd, hogy ne égjen le. Folyamatosan kevergesd. A só kiemeli a karamell édességét. Ha bolti karamellt hasznålsz figyelj az összetételére.

    7

    Vågd ketté a kihƱlt tortalapot, és töltsd meg a karamellkrémmel. Az oldalåt és a tetejét vond be a csokolådékrémmel.

    A tortalapot éles, recés késsel vågd ketté, hogy egyenletes legyen. A krémeket egyenletesen oszlasd el a tortån.

    8

    DĂ­szĂ­tsd a tortĂĄt extra karamellel Ă©s csokolĂĄdĂ©forgĂĄcsokkal. HƱtsd le legalĂĄbb 2 ĂłrĂĄra, mielƑtt szeletelnĂ©d.

    A tortĂĄt hƱtĂ©s elƑtt takard le fĂłliĂĄval, hogy ne szĂĄradjon ki. A szeletelĂ©s elƑtt vedd ki a hƱtƑbƑl 15-20 percre, hogy könnyebben lehessen vĂĄgni.