Karamellás panna cotta pohárban

Karamellás panna cotta

A panna cotta, amely Észak-Olaszországból származik, az egyszerűség és a kifinomultság tökéletes példája. A karamell hozzáadása új dimenziót ad ennek a klasszikus desszertnek, mely így gazdagabb és intenzívebb ízvilágot kínál. Tökéletes választás egy különleges vacsora végén, vagy akár ünnepi alkalmakra is. Az elkészítés egyszerűsége miatt kezdők is bátran próbálkozhatnak vele.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Tejszín
100 g Cukor
1 tk. Vanília kivonat
4 db Zselatinlap
100 ml Víz
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak.

    A zselatinlapokat egyesével helyezd a vízbe, hogy ne ragadjanak össze.

    2

    Egy közepes lábosban kezd el olvasztani a cukrot alacsony lángon, amíg aranybarna karamellé válik. Ügyelj, hogy ne égesd meg.

    Ne keverd a cukrot olvasztás közben, csak a lábost mozgasd meg, hogy egyenletesen olvadjon. Ha túl sötét lesz a karamell, keserű íze lesz.

    3

    Óvatosan öntsd hozzá a tejszínt a karamellhez. Figyelj, mert a forró karamell fröcskölhet. Keverd addig, amíg a karamell teljesen feloldódik a tejszínben.

    A tejszínt előzőleg melegítsd fel, így kevésbé fog fröcskölni a karamell. Ha a karamell becsomósodik, ne aggódj, lassú tűzön kevergetve fel fog oldódni.

    4

    Add hozzá a vanília kivonatot és a csipet sót, majd alaposan keverd össze.

    A só kiemeli a karamell édes ízét.

    5

    Nyomkodd ki a zselatinlapokat, és add hozzá a forró keverékhez. Keverd addig, amíg a zselatin teljesen feloldódik.

    A zselatinnak teljesen fel kell oldódnia, különben darabos lesz a panna cotta.

    6

    Szűrd át a keveréket, hogy sima textúrát kapj, és öntsd poharakba vagy formákba.

    A szűrés után a panna cotta sokkal selymesebb lesz.

    7

    Helyezd a poharakat hűtőbe legalább 4 órára, hogy a panna cotta megszilárduljon.

    A hűtőben való dermedéshez legalább 4 óra szükséges, de a legjobb, ha egy éjszakán át hűtöd.

    8

    Tálalás előtt locsold meg karamellöntettel, és díszítsd egy csipet tengeri sóval a tetején.

    A karamellöntetet házilag is elkészítheted, de bolti is megfelel. A tengeri só még jobban kiemeli a karamell ízét.