Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat közepes lángon, majd add hozzá a kristálycukrot és a mézet.
Fontos, hogy közepes lángon olvaszd a vajat, nehogy megégjen. Ha nem szereted a mézet, helyettesítheted juharsziruppal vagy más édesítőszerrel.
Kevergesd addig, amíg a cukor teljesen elolvad és karamellizálódni kezd.
Légy türelmes, a karamellizálás időt vesz igénybe. Vigyázz, nehogy megégjen a cukor, mert akkor keserű lesz.
Add hozzá az aprított diót, majd keverd el, hogy a karamell teljesen bevonja a diódarabokat.
A dió helyett használhatsz más olajos magvakat is, például mogyorót vagy mandulát. A diót előtte megpiríthatod, hogy intenzívebb legyen az íze.
Ízesítsd vaníliakivonattal és fahéjjal, majd hagyd kihűlni a karamellizált diós keveréket.
A vaníliakivonat és a fahéj opcionális, de nagyon jól kiegészítik a karamell és a dió ízét. A keveréket teljesen ki kell hűteni, mielőtt a tésztára kerül, különben elolvasztja a tésztát.
A leveles tésztát terítsd ki egy lisztezett felületen, majd vágd egyenlő méretű háromszögekre.
A leveles tészta legyen hideg, hogy könnyen lehessen vele dolgozni. Ha nincs készen kapható leveles tésztád, készíthetsz házilag is, de az időigényesebb.
A szélesebb végükre helyezz egy-egy adag karamellizált diós tölteléket.
Ne tegyél túl sok tölteléket, mert kifolyhat sütés közben. Egyenletesen oszlasd el a tölteléket a háromszögeken.
Óvatosan tekerd fel a háromszögeket croissant formájúra, kezdve a szélesebb végétől.
A croissant-okat szorosan tekerd fel, hogy megtartsák a formájukat sütés közben.
A felvert tojással kend meg a croissant-ok tetejét, hogy szép aranybarnára süljenek.
A tojás helyett használhatsz tejet vagy tejszínt is a kenéshez. A kenés segít, hogy a croissant-ok fényesek és aranybarnák legyenek.
Helyezd a croissant-okat a sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd őket 20-25 percig, amíg aranybarnára sülnek.
A sütőt előmelegítsd, mielőtt a croissant-okat beteszed. Figyeld a croissant-okat sütés közben, nehogy megégjenek. A sütési idő függ a sütődtől.
Hagyd a croissant-okat pár percig hűlni, majd tálald őket porcukorral meghintve.
A porcukor helyett csokoládéöntettel vagy karamell sziruppal is tálalhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.