Reszeld le a friss gyömbért, és készítsd elő a hozzávalókat.
A gyömbért finomra reszeld, hogy könnyen beleolvadjon a szószba.
Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat közepes lángon, majd add hozzá a barnacukrot, és kevergesd, amíg karamellizálódni kezd.
A karamellizálást folyamatosan kevergetve végezd, hogy a cukor ne égjen meg.
Add hozzá a reszelt gyömbért, és keverd alaposan a karamellizált cukorhoz.
A gyömbért reszeld finomra, hogy ne legyen túl rostos a szósz. Vigyázz, a karamell nagyon forró, óvatosan keverd!
Öntsd hozzá a narancslevet, a vizet és a szójaszószt, majd forrald fel közepes lángon.
A narancslé frissen facsart legyen a legjobb íz érdekében.
Ízesítsd a szószt őrölt fahéjjal és egy csipet sóval, majd lassú tűzön főzd további 5-7 percig, amíg a szósz besűrűsödik.
A szósz sűrűségét a főzési idővel szabályozhatod. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kevés vizet.
Hagyd kissé hűlni, majd tálald grillezett húsokhoz, zöldségekhez vagy desszertekhez.
A szósz melegen és hidegen is finom.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.