Karamellizált gyömbérszósz tálalva

Karamellizált gyömbérszósz

A karamellizált gyömbérszósz egy egyedi és ízletes kiegészítő, amely egyszerre ötvözi a gyömbér fűszeres aromáját és a karamell édességét. Ez a szósz tökéletes választás grillezett húsok, zöldségek vagy akár desszertek mellé. Az édes és fűszeres ízek különleges harmóniát alkotnak, amely feldobja bármelyik ételt. Tipp: Ha intenzívebb ízt szeretnél, használj frissen facsart narancslevet, és adj hozzá egy csipet reszelt narancshéjat.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
20 g Friss gyömbér
50 g Barnacukor
30 g Vaj
100 ml Narancslé
1 ek. Szójaszósz
50 ml Víz
1 csipet Őrölt fahéj
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Reszeld le a friss gyömbért, és készítsd elő a hozzávalókat.

    A gyömbért finomra reszeld, hogy könnyen beleolvadjon a szószba.

    2

    Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat közepes lángon, majd add hozzá a barnacukrot, és kevergesd, amíg karamellizálódni kezd.

    A karamellizálást folyamatosan kevergetve végezd, hogy a cukor ne égjen meg.

    3

    Add hozzá a reszelt gyömbért, és keverd alaposan a karamellizált cukorhoz.

    A gyömbért reszeld finomra, hogy ne legyen túl rostos a szósz. Vigyázz, a karamell nagyon forró, óvatosan keverd!

    4

    Öntsd hozzá a narancslevet, a vizet és a szójaszószt, majd forrald fel közepes lángon.

    A narancslé frissen facsart legyen a legjobb íz érdekében.

    5

    Ízesítsd a szószt őrölt fahéjjal és egy csipet sóval, majd lassú tűzön főzd további 5-7 percig, amíg a szósz besűrűsödik.

    A szósz sűrűségét a főzési idővel szabályozhatod. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kevés vizet.

    6

    Hagyd kissé hűlni, majd tálald grillezett húsokhoz, zöldségekhez vagy desszertekhez.

    A szósz melegen és hidegen is finom.