Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy muffin sütőformát papírkapszlikkal.
A pontos hőmérséklet elengedhetetlen a cupcake-ek egyenletes sütéséhez.
Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport és a sót, hogy az összetevők egyenletesen eloszoljanak.
A száraz hozzávalók összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen oszlik el, ami fontos a cupcake-ek megfelelő keléséhez.
Egy másik tálban habosítsd fel a vajat és a cukrot, amíg világos és krémes állagú nem lesz.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen habosítható legyen. A habosítás fontos a cupcake-ek könnyedségéhez.
Add hozzá a tojásokat egyenként a vajas keverékhez, és jól dolgozd el. Keverd bele a vanília kivonatot is.
A tojásokat egyenként add hozzá, hogy a massza ne csapódjon ki. A vanília kivonat fokozza az ízt.
Felváltva adagold a száraz hozzávalókat és a tejet a masszához, folyamatosan keverve, hogy sima tésztát kapj.
Ne keverd túl a tésztát, mert akkor a cupcake-ek kemények lesznek. Csak addig keverd, amíg az összetevők össze nem állnak.
Töltsd meg a muffin formákat háromnegyedig a tésztával, majd süsd őket 18-20 percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek. Hústűvel ellenőrizd az átsültséget.
Ha túl sok tésztát töltesz a formákba, a cupcake-ek kifolyhatnak. A hústűvel ellenőrizd, hogy a közepe is átsült-e.
Amíg a muffinok sülnek, készítsd el a karamellkrémet: egy serpenyőben olvaszd meg a barnacukrot közepes lángon, majd lassan add hozzá a tejszínt, folyamatosan keverve, amíg sűrű karamell nem keletkezik. Hagyd kihűlni.
A karamell készítésekor légy óvatos, mert a forró cukor égési sérüléseket okozhat. Folyamatosan keverd, hogy ne égjen le.
Egy tálban keverd habosra a krémsajtot és a porcukrot, majd fokozatosan add hozzá a karamellt, hogy lágy és krémes állagot kapj.
A krémsajt legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen keverhető legyen. A karamellt lassan add hozzá, hogy a krém ne csapódjon ki.
Hagyd a muffinokat teljesen kihűlni, majd díszítsd őket a karamellkrémmel és egy kis extra karamell öntettel a tetején.
A díszítés előtt a cupcake-eknek teljesen ki kell hűlniük, különben a krém megolvad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.