Karamellkrémes cupcake tálalva

Karamellkrémes Cupcake

A karamell mindig is az egyik legnépszerűbb édesség volt, hiszen édes, gazdag és krémes textúrája ellenállhatatlanná teszi. Az első karamellalapú sütemények az 1800-as évek végén jelentek meg, amikor a cukrászok felfedezték, hogy a karamellizált cukor és a tejszín kombinációja tökéletes ízt és állagot ad a desszerteknek. A karamellkrémes cupcake egy modern változat, amely egyesíti a könnyed tésztát a lágy, selymes karamellkrémmel. Ez a recept tökéletes választás bármilyen alkalomra, legyen az ünnepi esemény vagy egy egyszerű délutáni kényeztetés. Ha szeretnéd még különlegesebbé tenni, próbálj meg egy csipet tengeri sót szórni a tetejére, hogy kiemelje a karamell édes ízét!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
3800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
200 g Liszt
150 g Cukor
120 g Vaj
2 db Tojás
100 ml Tej
10 g Sütőpor
5 ml Vanília kivonat
1 csipet
100 g Barnacukor
200 ml Tejszín
200 g Krém sajt
100 g Porcukor
100 ml Karamell öntet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy muffin sütőformát papírkapszlikkal.

    A pontos hőmérséklet elengedhetetlen a cupcake-ek egyenletes sütéséhez.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport és a sót, hogy az összetevők egyenletesen eloszoljanak.

    A száraz hozzávalók összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen oszlik el, ami fontos a cupcake-ek megfelelő keléséhez.

    3

    Egy másik tálban habosítsd fel a vajat és a cukrot, amíg világos és krémes állagú nem lesz.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen habosítható legyen. A habosítás fontos a cupcake-ek könnyedségéhez.

    4

    Add hozzá a tojásokat egyenként a vajas keverékhez, és jól dolgozd el. Keverd bele a vanília kivonatot is.

    A tojásokat egyenként add hozzá, hogy a massza ne csapódjon ki. A vanília kivonat fokozza az ízt.

    5

    Felváltva adagold a száraz hozzávalókat és a tejet a masszához, folyamatosan keverve, hogy sima tésztát kapj.

    Ne keverd túl a tésztát, mert akkor a cupcake-ek kemények lesznek. Csak addig keverd, amíg az összetevők össze nem állnak.

    6

    Töltsd meg a muffin formákat háromnegyedig a tésztával, majd süsd őket 18-20 percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek. Hústűvel ellenőrizd az átsültséget.

    Ha túl sok tésztát töltesz a formákba, a cupcake-ek kifolyhatnak. A hústűvel ellenőrizd, hogy a közepe is átsült-e.

    7

    Amíg a muffinok sülnek, készítsd el a karamellkrémet: egy serpenyőben olvaszd meg a barnacukrot közepes lángon, majd lassan add hozzá a tejszínt, folyamatosan keverve, amíg sűrű karamell nem keletkezik. Hagyd kihűlni.

    A karamell készítésekor légy óvatos, mert a forró cukor égési sérüléseket okozhat. Folyamatosan keverd, hogy ne égjen le.

    8

    Egy tálban keverd habosra a krémsajtot és a porcukrot, majd fokozatosan add hozzá a karamellt, hogy lágy és krémes állagot kapj.

    A krémsajt legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen keverhető legyen. A karamellt lassan add hozzá, hogy a krém ne csapódjon ki.

    9

    Hagyd a muffinokat teljesen kihűlni, majd díszítsd őket a karamellkrémmel és egy kis extra karamell öntettel a tetején.

    A díszítés előtt a cupcake-eknek teljesen ki kell hűlniük, különben a krém megolvad.