Karashizuke japán mustárszósz korianderrel

Karashizuke

A karashizuke egy japán étel, amelyet tradicionálisan mustárral készítenek, és különféle japán fogások mellé tálalnak. Ez a frissítő, erőteljes szósz különösen jól passzol a sushival, de más japán ételekhez is remek választás. A mustár egy erőteljes ízt ad, amit a koriander frissessége és a rizsbornak köszönhető enyhe édesség ellensúlyoz. Ez az étel a japán konyha egyszerű, de ínycsiklandó fogása, amely kiemeli a japán étkezések gazdag ízvilágát.

Előkészület 5 perc
Elkészítés N/A
Teljes 5 perc
20 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 tk. Karashi (japán mustár)
1 tk. Nádcukor
1 csipet
1 ek. Rizsbor
100 ml Víz
1 ág Koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A karashit (japán mustárt) keverd össze a nádcukorral, sóval és rizsbormal.

    Ha túl erősnek találod a mustárt, egy kis víz hozzáadásával enyhítheted.

    2

    Fokozatosan add hozzá a vizet, hogy sima, de nem túl folyós állagot kapj.

    A víz mennyiségét igazíthatod az elérni kívánt ízharmóniához.

    3

    A kész karashizukét hagyd állni 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ez az állás segít a mustár ízének kialakulásában, így ne hagyd ki.

    4

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, hogy friss, enyhén zöldes ízt adjon a karashizuke-nek.

    A koriander szép díszítést ad, és frissíti az erősebb mustár ízt.