Kardamomos lassi pohárban, jégkockákkal és egy kis kardamommal díszítve

Kardamomos lassi

A Kardamomos lassi egy ínycsiklandó és frissítő indiai ital, amely a joghurt és tej alapjával készül. A kardamom intenzív aromája és a rózsavíz frissítő virágos íze egyedülálló kombinációt alkot. Ez az ital ideális választás azok számára, akik szeretnék felfedezni a különleges indiai fűszereket, és egy könnyed, de gazdag ízélményre vágynak. A kardamomos lassi egy tökéletes ital a nyári hónapokra, amit gyorsan és egyszerűen elkészíthetsz bármikor.

Előkészület 5 perc
Elkészítés N/A
Teljes 5 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
250 ml Joghurt
100 ml Tej
2 ek. Cukor
0.5 tk. Frissen őrölt kardamom
1 tk. Rózsavíz
6 db Jégkockák

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A joghurtot és a tejet tedd egy turmixgépbe.

    A joghurt lehetőleg sűrű legyen, hogy krémesebb lassi legyen belőle.

    2

    Add hozzá a cukrot, frissen őrölt kardamomot és a rózsavizet.

    A kardamom intenzív, aromás ízt ad, és a rózsavíz frissítő, virágos jegyeket ad az italnak.

    3

    Turmixold össze az összes hozzávalót simára.

    A kardamom finom porrá őrlése segít abban, hogy jobban oldódjon az italban.

    4

    Add hozzá a jégkockákat, és turmixold tovább, hogy az ital frissítően hideg legyen.

    A jégkockák nemcsak hideggé teszik az italt, hanem segítenek egy sima textúra elérésében is.

    5

    Tálald a kardamomos lassit poharakba, és élvezd azonnal.

    A lassi friss és aromás, tökéletes ital a forró nyári napokra.