A zöldbabokat, padlizsánt és karfiolt tisztítsd meg, majd vágd fel egyenlő méretű darabokra.
A zöldségeket igyekezz egyenlő méretűre vágni, hogy egyenletesen főjenek.
A földimogyorót pirítsd meg egy serpenyőben, amíg illatos és enyhén aranybarna nem lesz.
A pirított földimogyoró íze gazdagítja a Kare-Kare-t, és az olajos állaga segít a szósz sűrítésében.
A földimogyorót tedd egy tálba, és aprítsd fel vagy pürésítsd egy mozsárban, hogy pasztát készíts belőle.
Ha nincs mozsarad, használhatsz turmixgépet is, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl sima.
A kókuszolajon pirítsd meg a fűszeres pasztát és a tamarind pasztát, hogy az ízek felszabaduljanak.
A fűszeres paszta és a tamarind kombinációja különleges ízt ad a Kare-Kare-nek.
Add hozzá a földimogyoró pasztát, majd öntsd fel a kókusztejjel, és hagyd főni egy közepes lángon, amíg a szósz besűrűsödik.
A kókusztej gazdagítja a szósz állagát, és krémessé teszi a végső ételt.
Miután a szósz sűrűsödött, add hozzá a zöldségeket, és főzd még 10-15 percig, hogy a zöldségek megpuhuljanak.
A zöldségeknek még roppanósnak kell maradniuk, ne főzd őket túl, hogy ne veszítsenek a textúrájukból.
Ízesítsd a szószt pálmacukorral és sóval, majd tálald az ételt melegen, friss rizs mellett.
A pálmacukor finom édes-savanyú ízt ad, amely jól kiegészíti a tamarind és földimogyoró ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.