Kare-Kare vegán változat, frissen tálalva

Kare-Kare vegán változat

A Kare-Kare egy tradicionális filippínó étel, amelyet eredetileg marhahússal, zöldségekkel és egy gazdag, földimogyoró alapú szósszal készítenek. Az étel vegán változata a húsokat zöldségekkel helyettesíti, miközben megőrzi a klasszikus ízeket, kókusztejjel és földimogyoróval gazdagítva. A Kare-Kare története a filippínó konyhába vezet, ahol az étel az ünnepi alkalmak és családi összejövetelek kedvelt fogása. Ez a vegán változat egy tápláló és ízletes alternatíva azok számára, akik a hagyományos ételt szeretnék növényi alapú formában elkészíteni.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Zöldbab
2 db Padlizsán
1 db Karfiol
100 g Földimogyoró
400 ml Kókusztej
2 ek. Kókuszolaj
1 ek. Pálmacukor
1 ek. Tamarind paszta
1 ek. Fűszeres paszta (például curry vagy paprika)
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldbabokat, padlizsánt és karfiolt tisztítsd meg, majd vágd fel egyenlő méretű darabokra.

    A zöldségeket igyekezz egyenlő méretűre vágni, hogy egyenletesen főjenek.

    2

    A földimogyorót pirítsd meg egy serpenyőben, amíg illatos és enyhén aranybarna nem lesz.

    A pirított földimogyoró íze gazdagítja a Kare-Kare-t, és az olajos állaga segít a szósz sűrítésében.

    3

    A földimogyorót tedd egy tálba, és aprítsd fel vagy pürésítsd egy mozsárban, hogy pasztát készíts belőle.

    Ha nincs mozsarad, használhatsz turmixgépet is, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl sima.

    4

    A kókuszolajon pirítsd meg a fűszeres pasztát és a tamarind pasztát, hogy az ízek felszabaduljanak.

    A fűszeres paszta és a tamarind kombinációja különleges ízt ad a Kare-Kare-nek.

    5

    Add hozzá a földimogyoró pasztát, majd öntsd fel a kókusztejjel, és hagyd főni egy közepes lángon, amíg a szósz besűrűsödik.

    A kókusztej gazdagítja a szósz állagát, és krémessé teszi a végső ételt.

    6

    Miután a szósz sűrűsödött, add hozzá a zöldségeket, és főzd még 10-15 percig, hogy a zöldségek megpuhuljanak.

    A zöldségeknek még roppanósnak kell maradniuk, ne főzd őket túl, hogy ne veszítsenek a textúrájukból.

    7

    Ízesítsd a szószt pálmacukorral és sóval, majd tálald az ételt melegen, friss rizs mellett.

    A pálmacukor finom édes-savanyú ízt ad, amely jól kiegészíti a tamarind és földimogyoró ízét.