Karfiolos quinoa curry Buddha-tál currys lime tofuval tálalva

Karfiolos quinoa curry Buddha-tál currys lime tofuval

Ez a karfiolos quinoa curry Buddha-tál currys lime tofuval tökéletes választás azok számára, akik egy ízletes, egészséges és tápláló vegán fogásra vágynak. A quinoa teljes értékű fehérjeforrás, a blansírozott karfiol enyhén roppanós textúrát ad, míg a currys lime tofu pikáns ízt kölcsönöz az ételnek. A fekete szezámmag ropogós textúrát ad, a kókusztej pedig selymesen öleli körbe az ízeket. Ez az étel nemcsak tápláló, hanem vizuálisan is lenyűgöző, így kiváló választás egy hétköznapi vagy különleges alkalomra egyaránt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
520 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
150 g Quinoa
200 g Karfiol
200 g Tofu
200 ml Kókusztej
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
10 g Gyömbér
2 tk. Currypor
1 tk. Kurkuma
1 db Friss lime
2 ág Friss koriander
1 ek. Fekete szezámmag
1 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A quinoát mosd át alaposan, majd főzd meg kétszeres mennyiségű vízben kb. 15 perc alatt. Amikor elkészült, hagyd pihenni 5 percig, majd villával lazítsd fel.

    A quinoa átmosása azért fontos, hogy eltávolítsd a kesernyés ízű szaponinokat.

    2

    A karfiolt szedd rózsáira, és forrásban lévő vízben blansírozd 3-4 percig, hogy kissé roppanós maradjon.

    A blansírozás segít megőrizni a karfiol színét és roppanósságát.

    3

    A tofut vágd kisebb kockákra, majd keverd össze 1 evőkanál lime levével és 1 evőkanál szójaszósszal. Hagyd pácolódni 10 percig.

    A tofu pácolása segít, hogy ízletesebb legyen. Ha van időd, hagyd hosszabb ideig pácolódni.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg a hagymát üvegesre. Add hozzá a fokhagymát és a gyömbért, majd keverd el.

    A hagymát alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjen meg.

    5

    Szórd bele a curryt és a kurkumát, majd add hozzá a kókusztejet. Keverd össze alaposan, és főzd 10 percig.

    A fűszereket pirítsd egy kicsit a hagymával, hogy intenzívebb legyen az ízük.

    6

    Közben egy másik serpenyőben süsd aranybarnára a pácolt tofut 5-7 perc alatt.

    A tofut süsd közepes lángon, hogy ne égjen meg, és minden oldala aranybarna legyen.

    7

    A quinoa curryhez add hozzá a frissen facsart lime levét, majd óvatosan keverd hozzá a blansírozott karfiolt.

    A lime levét a végén add hozzá, hogy friss és üde ízt adjon a currynek.

    8

    Tálaláskor helyezd a quinoás curry-t egy mély tálba, majd rendezd el rajta a sült lime tofut. Szórd meg fekete szezámmaggal és friss korianderrel.

    A tálat díszítheted más zöldségekkel is, például avokádóval vagy uborkával.

    9

    Tálald azonnal, és élvezd az ízletes, tápláló és színes Buddha-tálat!

    Azonnal tálalva a quinoa és a tofu megtartják a legjobb állagukat. A Buddha-tálat variálhatod más zöldségekkel is, például brokkolival vagy édesburgonyával.