A quinoát mosd át alaposan, majd főzd meg kétszeres mennyiségű vízben kb. 15 perc alatt. Amikor elkészült, hagyd pihenni 5 percig, majd villával lazítsd fel.
A quinoa átmosása azért fontos, hogy eltávolítsd a kesernyés ízű szaponinokat.
A karfiolt szedd rózsáira, és forrásban lévő vízben blansírozd 3-4 percig, hogy kissé roppanós maradjon.
A blansírozás segít megőrizni a karfiol színét és roppanósságát.
A tofut vágd kisebb kockákra, majd keverd össze 1 evőkanál lime levével és 1 evőkanál szójaszósszal. Hagyd pácolódni 10 percig.
A tofu pácolása segít, hogy ízletesebb legyen. Ha van időd, hagyd hosszabb ideig pácolódni.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg a hagymát üvegesre. Add hozzá a fokhagymát és a gyömbért, majd keverd el.
A hagymát alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjen meg.
Szórd bele a curryt és a kurkumát, majd add hozzá a kókusztejet. Keverd össze alaposan, és főzd 10 percig.
A fűszereket pirítsd egy kicsit a hagymával, hogy intenzívebb legyen az ízük.
Közben egy másik serpenyőben süsd aranybarnára a pácolt tofut 5-7 perc alatt.
A tofut süsd közepes lángon, hogy ne égjen meg, és minden oldala aranybarna legyen.
A quinoa curryhez add hozzá a frissen facsart lime levét, majd óvatosan keverd hozzá a blansírozott karfiolt.
A lime levét a végén add hozzá, hogy friss és üde ízt adjon a currynek.
Tálaláskor helyezd a quinoás curry-t egy mély tálba, majd rendezd el rajta a sült lime tofut. Szórd meg fekete szezámmaggal és friss korianderrel.
A tálat díszítheted más zöldségekkel is, például avokádóval vagy uborkával.
Tálald azonnal, és élvezd az ízletes, tápláló és színes Buddha-tálat!
Azonnal tálalva a quinoa és a tofu megtartják a legjobb állagukat. A Buddha-tálat variálhatod más zöldségekkel is, például brokkolival vagy édesburgonyával.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.