A karfiolt mosd meg, és töröld szárazra. A rózsáit vágd le a torzsáról, és tedd aprítógépbe. Pár másodperc alatt daráld finom, rizsszemekre hasonlító állagúra.
Ha nincs aprítógéped, reszelőn is lereszelheted a karfiolt.
Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát, a zöldhagymát pedig karikázd fel.
A zöldhagymát a végén add hozzá, hogy friss és ropogós maradjon.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott vöröshagymát. Pirítsd üvegesre 3-4 perc alatt.
Ne pirítsd túl a vöröshagymát, mert megkeseredhet. Fontos, hogy üvegesre párold, ne barnuljon meg.
Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd további 1 percig, hogy kiengedje az aromáját.
Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz.
Öntsd hozzá a darált karfiolt, keverd el, majd pirítsd közepes lángon 5-7 percig, amíg kissé megpuhul, de még pergős marad.
Ne pirítsd túl a karfiolt, mert elveszíti a roppanósságát.
Sózd és borsozd ízlés szerint, majd facsard rá a friss citromlevet, és keverd el alaposan.
A citromlé segít kiemelni a karfiol ízét.
Szórd meg frissen aprított zöldhagymával, és tálald melegen önállóan vagy köretként.
Tálaláskor szórhatsz rá egy kevés pirított szezámmagot is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.