Aprítsd fel a zöldhagymát, fokhagymát, gyömbért, és a Scotch bonnet chilit nagyon finomra.
A Scotch bonnet chili nagyon erős, ezért óvatosan bánj vele. Ha nem szereted a túl csípőset, használj kevesebbet, vagy helyettesítsd egy másik fajtával. Viselj kesztyűt a chili aprításakor!
Egy tálban keverd össze a szójaszószt, rizsecetet, lime levét és a barna cukrot, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.
A lime levét frissen facsard.
Add hozzá az aprított zöldségeket és a fűszereket: fahéjat, szerecsendiót, szegfűborsot, valamint a friss kakukkfüvet. Keverd alaposan össze.
A fűszereket frissen őrölve használd a legjobb íz érdekében.
Egy turmixgép segítségével pépesítsd a keveréket sima állagúra. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet.
Ha nincs turmixgéped, használhatsz botmixert is.
Használat előtt hagyd a szószt pihenni legalább 30 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A szósz minél tovább áll, annál finomabb lesz.
Tálald grillezett húsok, halak vagy zöldségek mellé, vagy használd marinádként.
A mártást hűtőben tárold légmentesen zárható edényben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.