Keverd össze a gluténmentes lisztkeveréket, barnarizslisztet és a sót. Add hozzá a vizet, és gyúrd sima, rugalmas tésztává. Fedd le és pihentesd 15 percig.
Ha túl száraz a tészta, adj hozzá még 1-2 evőkanál vizet – a tészta akkor jó, ha nem repedezik.
Közben főzd meg a rizst a tejben közepes lángon, gyakori kevergetéssel kb. 20 perc alatt, amíg sűrű tejberizs állagot kapsz. A végén keverd hozzá a vajat.
A tej ne forrjon túl, különben kifut – használj vastag aljú edényt, és figyelj a keverésre.
A pihentetett tésztát oszd 10 egyforma részre, formázz kis golyókat, majd lisztezett felületen nyújtsd ovális, kb. 2 mm vastag lapokká.
A gluténmentes tészta könnyen szakad, ezért óvatosan dolgozz vele – lisztezd gyakran a felületet.
A tésztakorongok közepére halmozz 1-2 evőkanál tejberizst, majd az oldalsó széleket gyűrve hajtsd rá, hogy csónak formájú legyen. A széleket finoman nyomd le.
Ne tölts túl sok tölteléket, mert sütés közben kifolyhat – a szélek maradjanak kb. 1 cm szélesek.
Helyezd a kész tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd előmelegített sütőben 225°C-on kb. 15-18 percig, amíg a szélek enyhén megpirulnak.
Sütés után ecsettel megkenheted olvasztott vajjal, így puhább marad a tészta.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.