Kasha zöldségekkel, tálalva egy egyszerű edényben, a finom kása jól látható

Kasha zöldségekkel

A kasha az orosz konyha alapétele, amely évezredek óta tápláló és egyszerű ételként ismert. A zöldségekkel készült változatban friss ízeket kapunk, amelyek kiemelik a kása gazdag textúráját. Ez az étel remek választás minden étkezéshez, mivel gyorsan és könnyedén elkészíthető, miközben tele van tápanyagokkal.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Kása
500 ml Víz
1 tk.
150 g Zöldségek (például répa, borsó, kukorica)
1 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kását alaposan öblítsük le hideg vízben, hogy eltávolítsuk a felesleges port.

    Ne hagyjuk ki ezt a lépést, mert így a kása nem lesz ragacsos.

    2

    A vizet forraljuk fel egy nagy lábasban. Amikor felforrt, adjuk hozzá a sót és az olajat.

    Az olaj segít, hogy a kása ne tapadjon össze, így könnyen tálalható lesz.

    3

    Adjuk hozzá a kását a forró vízhez, és folyamatos kevergetés mellett, alacsony hőmérsékleten főzzük 10-15 percig, amíg meg nem puhul.

    A kását lassú tűzön főzzük, így nem fog kifröccsenni a víz, és a szemek szépen megpuhulnak.

    4

    Közben a zöldségeket aprítsuk fel, és egy serpenyőben olajon pároljuk meg őket, amíg meg nem puhulnak.

    A zöldségeket ne pároljuk túl, hogy megőrizzék frissességüket és roppanós textúrájukat.

    5

    Ha a kása elkészült, vegyük le a tűzről, és hagyjuk 5 percig pihenni, hogy az összes folyadékot beszívja.

    Ez a lépés biztosítja, hogy a kása igazán puhára és ízesre főjön.

    6

    Tálalás előtt keverjük össze a kását a párolt zöldségekkel, és tálaljuk friss, meleg formában.

    A zöldségekkel való keverés segít még finomabbá és ízesebbé tenni a kását, így egy ínycsiklandó ételt kapunk.