Kasoori Methi Thepla, egy tálban frissen sült fűszeres lepény, korianderrel díszítve

Kasoori Methi Thepla

A Kasoori Methi Thepla a Gujarat régiójából származik, és egy népszerű étel, amelyet hagyományosan reggelire fogyasztanak. A kasoori methi, vagyis szárított kaszórimethi levél, egyedi ízt ad a thepláknak, ami különlegesebbé teszi az ételt. Az ínycsiklandó fűszerek és az olajos, ropogós textúra biztosítja, hogy a thepla egy igazán kellemes étkezési élményt nyújtson.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Búzaliszt
1 ek. Kasoori methi (szárított fűszeres kaszórimethi levél)
50 ml Joghurt
100 ml Víz
1 tk. Kömény
1 tk.
1 tk. Pav bhaji masala
0.5 tk. Fűszeres chili por
1 ek. Olaj
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A búzalisztet egy tálba szitáld, majd add hozzá a kasoori methit, köményt, pav bhaji masalát, chili port és a sót. Keverd jól össze.

    A kasoori methi adja a thepláknak az egyedi aromáját, így ne hagyd ki!

    2

    A joghurtot és a vizet adj hozzá a száraz hozzávalókhoz. Keverd addig, míg puha, de nem túl ragacsos tésztát kapsz.

    A tésztának simának kell lennie, de ne legyen túl lágy, különben nehezebben nyújtod.

    3

    A tésztát hagyd pihenni 10-15 percig, hogy a hozzávalók jól összeérjenek.

    Ez a pihenés segít abban, hogy a theplák puhábbak és könnyebben formálhatóak legyenek.

    4

    A tésztát formázz golyókká, majd egy lisztezett felületen nyújtsd ki őket kör alakú lepényekké.

    Ha a tészta ragad, szórj egy kis lisztet a nyújtófára, hogy könnyebben nyújtsd.

    5

    Egy serpenyőt melegíts fel közepes lángon, és egy kis olajat önts rá. Süsd meg a theplákat mindkét oldalán, amíg aranybarnák és ropogósak nem lesznek.

    A theplákat mindig közepes lángon süsd, hogy ne égjenek meg és ropogósak legyenek.

    6

    Tálald a theplákat friss korianderlevelekkel díszítve, például joghurttal vagy chutney-val.