A búzalisztet egy tálba szitáld, majd add hozzá a kasoori methit, köményt, pav bhaji masalát, chili port és a sót. Keverd jól össze.
A kasoori methi adja a thepláknak az egyedi aromáját, így ne hagyd ki!
A joghurtot és a vizet adj hozzá a száraz hozzávalókhoz. Keverd addig, míg puha, de nem túl ragacsos tésztát kapsz.
A tésztának simának kell lennie, de ne legyen túl lágy, különben nehezebben nyújtod.
A tésztát hagyd pihenni 10-15 percig, hogy a hozzávalók jól összeérjenek.
Ez a pihenés segít abban, hogy a theplák puhábbak és könnyebben formálhatóak legyenek.
A tésztát formázz golyókká, majd egy lisztezett felületen nyújtsd ki őket kör alakú lepényekké.
Ha a tészta ragad, szórj egy kis lisztet a nyújtófára, hogy könnyebben nyújtsd.
Egy serpenyőt melegíts fel közepes lángon, és egy kis olajat önts rá. Süsd meg a theplákat mindkét oldalán, amíg aranybarnák és ropogósak nem lesznek.
A theplákat mindig közepes lángon süsd, hogy ne égjenek meg és ropogósak legyenek.
Tálald a theplákat friss korianderlevelekkel díszítve, például joghurttal vagy chutney-val.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.