Kasuzuke hal szeletek miso pácban tálalva

Kasuzuke

A Kasuzuke egy tradicionális japán étel, amelyet a miso paszta és rizsecet keverékében pácolt halakból készítenek. Az étel gyökerei a japán tengerparti kultúrákig nyúlnak vissza, ahol a halak tartósításához és ízesítéséhez használták. A miso és rizsecet harmonikus kombinációja kiemeli a hal természetes ízét, miközben egyedi, umami gazdag pácot alkot. Az ételt hagyományosan friss rizzsel és zöldségekkel tálalják, de akár hidegen is fogyasztható, mint egy pikáns előétel vagy uzsonna. Technikai tipp: használj friss halat, hogy az étel minősége igazán kiemelkedjen.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 1 óra 15 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 ml Japán rizsecet
100 g Miso paszta
50 ml Soya szósz
30 ml Sake
30 g Cukor
500 g Hal (pl. fehérhal, tonhal)
1 cm Friss gyömbér

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat alaposan tisztítsd meg, majd vágd szeletekre, ügyelve arra, hogy ne legyenek túl vastagok. A szeletek legyenek egyenletesek.

    Ha tonhalat használsz, ügyelj arra, hogy ne legyen túl vastag, mert a pác nem tudja jól átjárni.

    2

    A miso pasztát keverd össze a japán rizsecettel, a soyaszósszal, a sake-vel és a cukorral. Alaposan keverd össze, hogy homogén pácot kapj.

    Ha nem találsz rizsecetet, fehér borecet is használhatsz, de az ízélmény nem lesz teljesen ugyanaz.

    3

    Reszeld le a friss gyömbért és keverd hozzá a pácba. A gyömbér frissessége fokozza az ízeket és friss, pikáns jelleget ad az ételnek.

    Ne reszeld túl finomra a gyömbért, hogy érezhető legyen az íze, de ne dominálja el a többi összetevőt.

    4

    Helyezd a hal szeleteket egy mély tálba, és öntsd rá a pácot. Győződj meg róla, hogy minden szeletet jól bevon a pác.

    Ha lehet, hagyd pihenni 30 percig a pácban, hogy jobban átjárja a halat. Ha időd engedi, akár 2-3 órára is beáztathatod.

    5

    Tedd a halat hűtőbe legalább 1 órára, hogy a pác jobban beszívódjon. Ha hosszabb ideig szeretnéd pihentetni, akár egy egész éjszakán át is maradhat.

    A hal hűtőben történő pihentetése segít abban, hogy a pác minden szeletet egyenletesen átjárjon.

    6

    Tálald a kész Kasuzukét, és ha szeretnéd, friss fűszernövényekkel díszítheted a halat. Az ételt rizs mellé is kínálhatod.

    A Kasuzuke különösen jól illik szezámmaggal megszórt rizshez, vagy akár párolt zöldségekkel is tálalhatod.