A tejben oldd fel a cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Hagyd állni 5-10 percig, hogy felfutjon.
Ha az élesztő nem kezd el habosodni, valószínűleg régi élesztőt használtál, így érdemes frisset venni.
A lisztet szitáld át egy tálba, add hozzá a sót, és keverd el. Készíts egy kis mélyedést a közepére, majd öntsd bele az élesztős tejet, a tojást és az olvasztott vajat.
A liszt átszitálása segít, hogy a tészta könnyedebb és légiesebb legyen.
Keverd össze az összes hozzávalót, majd gyúrd sima, rugalmas tésztává. Ha túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet.
Ha a tészta túl kemény, egy kis extra tej segíthet az állag javításában.
A tésztát formáld egy gömbbé, tedd vissza a tálba, takard le egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni 1-1.5 órán át, amíg a duplájára nő.
A tészta kelesztéséhez érdemes meleg helyen hagyni, hogy gyorsabban nőjön.
Miután megkelt, oszd a tésztát 4 egyenlő részre. Minden darabot nyújts ki vékonyra, majd kend meg Nutellával.
Ha nem szereted a túl édes dolgokat, kevesebb Nutellát is használhatsz, de ez az étel épp a gazdag ízélményről szól.
A kinyújtott tésztát hajtsd fel, és formálj belőle egy kis batyut, majd ismét nyújtsd ki vékonyra. A folyamatot ismételd meg mind a 4 darabbal.
A többszöri nyújtás és hajtogatás segít, hogy a katmer belseje puha és levegős legyen.
A serpenyőt hevítsd fel közepes lángon, és mindkét oldalán süsd aranybarnára a katmereket, 2-3 percig oldalanként.
A serpenyőbe egy kevés olajat is csepegtethetsz, hogy a tészta szép ropogós legyen.
Tálald melegen, és élvezd a puha, Nutellával töltött katmereket!
A frissen sült katmer tökéletes reggelire vagy uzsonnára, egy csésze teával kísérve.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.