Katmer Nutellával, puha, édes tészta Nutellával töltve, aranybarna kérges réteggel

Katmer Nutellával

A katmer egy tradicionális török sütemény, amely az egyszerű tésztát gazdagíthatja különféle töltelékekkel. A Nutellás változat egy modern csavart ad a klasszikus katmernek, ami a hagyományos ízeket ötvözi az édes csokoládéval. A puha, réteges tészta és a Nutella gazdag, édes ízét minden falatban érezhetjük. Tökéletes választás reggelire, vagy akár egy könnyű uzsonnára, amikor valami édesre vágyunk.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Liszt
50 g Vaj
1 ek. Cukor
0.5 tk.
1 cs. Élesztő
150 ml Tej
1 db Tojás
4 ek. Nutella
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A tejben oldd fel a cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Hagyd állni 5-10 percig, hogy felfutjon.

    Ha az élesztő nem kezd el habosodni, valószínűleg régi élesztőt használtál, így érdemes frisset venni.

    2

    A lisztet szitáld át egy tálba, add hozzá a sót, és keverd el. Készíts egy kis mélyedést a közepére, majd öntsd bele az élesztős tejet, a tojást és az olvasztott vajat.

    A liszt átszitálása segít, hogy a tészta könnyedebb és légiesebb legyen.

    3

    Keverd össze az összes hozzávalót, majd gyúrd sima, rugalmas tésztává. Ha túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet.

    Ha a tészta túl kemény, egy kis extra tej segíthet az állag javításában.

    4

    A tésztát formáld egy gömbbé, tedd vissza a tálba, takard le egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni 1-1.5 órán át, amíg a duplájára nő.

    A tészta kelesztéséhez érdemes meleg helyen hagyni, hogy gyorsabban nőjön.

    5

    Miután megkelt, oszd a tésztát 4 egyenlő részre. Minden darabot nyújts ki vékonyra, majd kend meg Nutellával.

    Ha nem szereted a túl édes dolgokat, kevesebb Nutellát is használhatsz, de ez az étel épp a gazdag ízélményről szól.

    6

    A kinyújtott tésztát hajtsd fel, és formálj belőle egy kis batyut, majd ismét nyújtsd ki vékonyra. A folyamatot ismételd meg mind a 4 darabbal.

    A többszöri nyújtás és hajtogatás segít, hogy a katmer belseje puha és levegős legyen.

    7

    A serpenyőt hevítsd fel közepes lángon, és mindkét oldalán süsd aranybarnára a katmereket, 2-3 percig oldalanként.

    A serpenyőbe egy kevés olajat is csepegtethetsz, hogy a tészta szép ropogós legyen.

    8

    Tálald melegen, és élvezd a puha, Nutellával töltött katmereket!

    A frissen sült katmer tökéletes reggelire vagy uzsonnára, egy csésze teával kísérve.