Katong Laksa, gazdag kókuszos csirke leves rizstésztával és friss fűszerekkel

Katong Laksa

A Katong Laksa egy tradicionális szingapúri étel, mely az 1950-es években alakult ki a Katong városrészben. A helyiek ezt az ételt friss és gazdag ízvilágáról ismerik, amely a kókusztej, a gyömbér és a koriander harmonikus keverékéből származik. A leves egyszerre frissítő és laktató, ideális választás egy meleg nyári napra, de télen is nagyszerű étkezés lehet. A Katong Laksa titka az egyszerű, de nagyszerű fűszerekben rejlik, amelyek különleges ízélményt biztosítanak minden falatban.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 ml Kókusztej
200 g Csirke mell filé
200 g Rizstészta
2 db Tojás
2 ek. Kókuszolaj
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Gyömbér
1 db Lime leve
100 g Hosszú bab
5 levél Koriander levele
1 ek. Halpástétom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkét vágd kisebb darabokra, majd enyhén sózd meg. Egy nagyobb lábasban hevíts fel egy evőkanál kókuszolajat, és süsd meg a csirkét, amíg átsül, kb. 10 percig.

    A csirke átsütése előtt ízesítheted borssal is, hogy még finomabb legyen.

    2

    A vöröshagymát és fokhagymát finomra vágd. A gyömbért hámozd meg és reszeld le. Melegítsd fel a maradék kókuszolajat egy serpenyőben, és pirítsd meg a hagymát és fokhagymát, amíg illatosak nem lesznek.

    A gyömbér reszelésekor ügyelj arra, hogy friss gyömbért használj, mivel ez erősebb ízt ad a levesnek.

    3

    Ezt követően add hozzá a reszelt gyömbért, majd öntsd hozzá a kókusztejet, a halpástétomot és a lime levét. Keverd jól össze, majd forrald fel a levest, és hagyd rotyogni 10 percig.

    Ha túl sűrűnek találod a levest, adj hozzá egy kis vízet, hogy megfelelő állagot kapj.

    4

    Közben főzd meg a rizstésztát a csomagoláson található utasítások szerint. Miután megfőtt, öblítsd le hideg vízzel, hogy megállítsd a főzési folyamatot.

    A rizstésztát mindig hideg vízzel öblítsd le, hogy elkerüld a ragadós állagot.

    5

    A tojásokat főzd meg keményre, körülbelül 10 percig. Miután megfőztek, tedd őket hideg vízbe, hogy könnyebben megpucolhasd.

    A tojásokat akkor vedd ki a vízből, ha biztosan kemények, hogy elkerüld a túl puha állagot.

    6

    Tálald a levest: a rizstésztát tedd a mély tányérok aljára, öntsd rá a kókuszos levest, majd tedd a sült csirkét, a főtt tojást, hosszú babot és koriander leveleket a tetejére.

    A koriander levelei frissességet adnak a leveshez, így mindenképp ne hagyd ki őket!