Kávés-csokoládé mousse torta díszítéssel

Kávés-csokoládé mousse torta

A kávés-csokoládé mousse torta tökéletes választás a kávé és a csokoládé szerelmeseinek. A desszert gazdag ízvilága és krémes állaga elegáns és különleges élményt nyújt, amely méltó bármilyen különleges alkalomhoz. A mousse torták népszerűsége az 1980-as években nőtt meg, amikor a krémes, könnyű textúrájú desszertek elterjedtek a gasztronómiai világban. Tipp: A tortát még elegánsabbá teheted, ha reszelt étcsokoládéval és friss bogyós gyümölcsökkel díszíted.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 30 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
1 db Piskótalap
200 g Étcsokoládé
300 ml Tejszín
100 g Cukor
2 ek. Instant kávépor
15 g Zselatin
50 ml Víz
10 db Kávészemek

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Olvaszd fel az étcsokoládét vízgőz felett, majd hagyd hűlni szobahőmérsékletre.

    Ügyelj, hogy a vízgőz felett olvasztáskor a tál alja ne érjen a vízbe, mert a csokoládé megéghet. A csokoládét hagyd teljesen kihűlni, mielőtt a tejszínhabhoz kevered.

    2

    Oldd fel az instant kávéport a forró vízben, és hagyd kihűlni.

    Használj jó minőségű instant kávét az intenzívebb íz érdekében. A kávéoldatot hagyd teljesen kihűlni.

    3

    A zselatint áztasd be vízbe, majd alacsony lángon melegítsd fel, amíg teljesen feloldódik.

    A zselatint ne forrald, csak melegítsd addig, amíg feloldódik. Ha túl forró, a tejszínhab összetörhet.

    4

    A tejszínt verd kemény habbá a cukorral egy nagy keverőtálban.

    A tejszín legyen jól lehűtve, hogy könnyen felverhető legyen. A cukrot fokozatosan add hozzá, miközben a tejszínt vered.

    5

    Óvatosan keverd a felolvasztott csokoládét és a kávéoldatot a tejszínhabba, majd add hozzá a feloldott zselatint is.

    A csokoládét és a kávéoldatot óvatosan, lassan forgasd a tejszínhabba, hogy a hab ne törjön össze. A zselatint vékony sugárban csorgasd a keverékhez, miközben folyamatosan kevered.

    6

    Helyezd a piskótalapot egy tortaformába, és öntsd rá a kávés-csokoládé mousse-t. Simítsd el a tetejét egyenletesen.

    Ha nincs piskótalapod, használhatsz kekszalapot is. A mousse-t egyenletesen oszlasd el a piskótalapon.

    7

    Tedd a tortát a hűtőbe legalább 4 órára, hogy a mousse megszilárduljon.

    A tortát lefedve tedd a hűtőbe, hogy ne vegye át a hűtő szagait.

    8

    A torta megszilárdulása után vedd ki a formából, és díszítsd a tetejét kávészemekkel vagy kakaóporral. Tálald hűtve.

    A tortát óvatosan válaszd le a forma oldaláról egy késsel. A díszítés a kreativitásé! Használj étcsokoládé reszeléket is.