Kávés és csokoládés gnocchi tálalva

Kávés és csokoládés gnocchi

A kávés és csokoládés gnocchi egy különleges, intenzív ízvilágú desszert, amely a gazdag csokoládé és az erőteljes espresso kávé tökéletes harmóniáját hozza létre. Az olasz gnocchi puhasága tökéletesen illeszkedik a selymes, kávéval fűszerezett csokoládészószhoz, amelyet a kakaópor és porcukor még különlegesebbé tesz. Ez a recept ideális egy felnőtteknek szóló, exkluzív desszertként, amely garantáltan elkápráztat minden édesszájút.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 40 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Burgonya
150 g Liszt
1 db Tojás
50 ml Espresso kávé
100 g Étcsokoládé
50 g Tejcsokoládé
100 ml Tejszín
40 g Barnacukor
30 g Vaj
1 tk. Vanília kivonat
10 g Kakaópor
1 csipet
30 g Porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a burgonyát héjában sós vízben kb. 20 perc alatt, amíg teljesen meg nem puhul.

    A burgonya legyen egyforma méretű, hogy egyenletesen főjenek meg. Szúrd meg villával, hogy ellenőrizd, megpuhult-e.

    2

    Hámozd meg a burgonyát, majd még melegen törd át egy krumplinyomón vagy villával egy tálban.

    A forró burgonyát könnyebb áttörni. A krumplinyomóval simább állagot érhetsz el.

    3

    Hagyd a tört burgonyát kissé kihűlni, majd add hozzá a tojást, a sót és a lisztet. Gyúrd össze egy lágy, de nem ragacsos tésztává.

    A burgonya ne legyen teljesen hideg, de ne is legyen forró, mert a tojás megfőhet benne. A liszt mennyisége függ a burgonya nedvességtartalmától, lehet, hogy több vagy kevesebb kell.

    4

    Oszd a tésztát több részre, és sodord ki hengerekké. Egy éles késsel vágd kb. 2 cm-es darabokra.

    Lisztezd be a felületet, hogy a tészta ne ragadjon le.

    5

    Forralj fel egy nagy lábos vizet, majd adj hozzá sót. Főzd a gnocchikat kis adagokban, amíg fel nem jönnek a víz felszínére (kb. 2 perc), majd szűrd le őket.

    A gnocchik akkor vannak készen, ha feljönnek a víz felszínére. Ne főzd túl őket, mert szétesnek.

    6

    Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, majd pirítsd meg benne a kifőtt gnocchikat, hogy kissé aranybarnára piruljanak.

    A vaj legyen forró, hogy a gnocchik gyorsan megpiruljanak. Ne zsúfold túl a serpenyőt, mert akkor nem pirulnak, hanem párolódnak.

    7

    Egy kis lábosban keverd össze az espresso kávét, a tejszínt, a barnacukrot és a vaníliát, majd közepes lángon kezdd el melegíteni.

    Használj frissen főzött espresso kávét a legjobb ízélményért.

    8

    Amikor a cukor teljesen feloldódott, add hozzá az apróra vágott étcsokoládét és tejcsokoládét, majd folyamatosan kevergetve olvaszd fel.

    A csokoládét apróra vágd, hogy gyorsabban felolvadjon. Alacsony lángon olvaszd, hogy ne égjen meg.

    9

    Öntsd a kávés-csokoládés mártást a pirított gnocchikra, majd óvatosan forgasd össze, hogy minden darabot bevonjon.

    Óvatosan forgasd össze, hogy a gnocchik ne törjenek össze.

    10

    Szórd meg kakaóporral és porcukorral, hogy fokozd az ízeket és még látványosabb legyen a tálalás.

    A kakaópor és a porcukor mennyiségét ízlés szerint állítsd be.

    11

    Tálald azonnal, melegen, egy kevés extra csokoládéreszelékkel és egy kis espresso kávéval megbolondítva!

    A frissen reszelt csokoládé és az espresso még intenzívebbé teszik az ízeket.