Főzd meg a burgonyát héjában sós vízben kb. 20 perc alatt, amíg teljesen meg nem puhul.
A burgonya legyen egyforma méretű, hogy egyenletesen főjenek meg. Szúrd meg villával, hogy ellenőrizd, megpuhult-e.
Hámozd meg a burgonyát, majd még melegen törd át egy krumplinyomón vagy villával egy tálban.
A forró burgonyát könnyebb áttörni. A krumplinyomóval simább állagot érhetsz el.
Hagyd a tört burgonyát kissé kihűlni, majd add hozzá a tojást, a sót és a lisztet. Gyúrd össze egy lágy, de nem ragacsos tésztává.
A burgonya ne legyen teljesen hideg, de ne is legyen forró, mert a tojás megfőhet benne. A liszt mennyisége függ a burgonya nedvességtartalmától, lehet, hogy több vagy kevesebb kell.
Oszd a tésztát több részre, és sodord ki hengerekké. Egy éles késsel vágd kb. 2 cm-es darabokra.
Lisztezd be a felületet, hogy a tészta ne ragadjon le.
Forralj fel egy nagy lábos vizet, majd adj hozzá sót. Főzd a gnocchikat kis adagokban, amíg fel nem jönnek a víz felszínére (kb. 2 perc), majd szűrd le őket.
A gnocchik akkor vannak készen, ha feljönnek a víz felszínére. Ne főzd túl őket, mert szétesnek.
Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, majd pirítsd meg benne a kifőtt gnocchikat, hogy kissé aranybarnára piruljanak.
A vaj legyen forró, hogy a gnocchik gyorsan megpiruljanak. Ne zsúfold túl a serpenyőt, mert akkor nem pirulnak, hanem párolódnak.
Egy kis lábosban keverd össze az espresso kávét, a tejszínt, a barnacukrot és a vaníliát, majd közepes lángon kezdd el melegíteni.
Használj frissen főzött espresso kávét a legjobb ízélményért.
Amikor a cukor teljesen feloldódott, add hozzá az apróra vágott étcsokoládét és tejcsokoládét, majd folyamatosan kevergetve olvaszd fel.
A csokoládét apróra vágd, hogy gyorsabban felolvadjon. Alacsony lángon olvaszd, hogy ne égjen meg.
Öntsd a kávés-csokoládés mártást a pirított gnocchikra, majd óvatosan forgasd össze, hogy minden darabot bevonjon.
Óvatosan forgasd össze, hogy a gnocchik ne törjenek össze.
Szórd meg kakaóporral és porcukorral, hogy fokozd az ízeket és még látványosabb legyen a tálalás.
A kakaópor és a porcukor mennyiségét ízlés szerint állítsd be.
Tálald azonnal, melegen, egy kevés extra csokoládéreszelékkel és egy kis espresso kávéval megbolondítva!
A frissen reszelt csokoládé és az espresso még intenzívebbé teszik az ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.