Kávés gesztenyés torta tálalva kakaóporral és csokoládéforgáccsal

Kávés gesztenyés torta

A kávés gesztenyés torta különleges desszert, amely a gesztenye édes ízét és a kávé aromáját ötvözi egy krémes és gazdag süteményben. Ez a torta ideális választás ünnepi alkalmakra, családi összejövetelekre vagy egyszerűen csak egy finom kényeztetésre. A csokoládéforgács és a kakaópor a díszítésben nemcsak látványossá teszik a tortát, hanem ízben is gazdagítják azt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
3100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
300 g Gesztenyepüré
200 g Liszt
150 g Cukor
3 db Tojás
100 g Vaj
100 ml Erős feketekávé
300 ml Tejszín
1 tk. Sütőpor
20 g Kakaópor (díszítéshez)
50 g Csokoládéforgács (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tortaformát sütőpapírral vagy vajazd ki és lisztezd meg.

    A sütőpapírral kibélelt forma biztosítja, hogy a torta ne ragadjon le és könnyen kiemelhető legyen.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a gesztenyepürét.

    A gesztenyepürét először törd át egy villával, hogy ne legyenek benne nagy darabok, így könnyebben elkeveredik a liszttel.

    3

    Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a cukorral, majd add hozzá egyenként a tojásokat, és keverd simára.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen habosítható legyen. A tojásokat egyesével add hozzá, és alaposan keverd el mindegyiket, hogy a tészta szép sima legyen.

    4

    Keverd össze az erős feketekávét a tojásos keverékkel, majd add hozzá a lisztes-gesztenyés keveréket. Dolgozd simára a tésztát.

    A kávé legyen erős és frissen főzött, de hagyd kicsit hűlni, mielőtt a tojásos keverékhez adod, hogy ne főzze meg a tojásokat. A száraz és nedves hozzávalókat óvatosan forgasd össze, hogy a tészta ne legyen túl kemény.

    5

    Öntsd a tésztát a tortaformába, és süsd 35-40 percig, vagy amíg a beleszúrt tű tisztán kijön. Hűtsd ki teljesen.

    A sütési idő függ a sütődtől, ezért érdemes 35 perc után tűpróbával ellenőrizni. Ha a tűre ragad tészta, süsd tovább. A tortát rácson hagyd kihűlni.

    6

    Verd fel a tejszínt kemény habbá, és keverj bele egy kevés gesztenyepürét az extra íz érdekében.

    A tejszín legyen jól lehűtve, hogy könnyen felverhető legyen. A gesztenyepürét óvatosan forgasd a tejszínhabba, hogy ne törjön össze.

    7

    Kend meg a kihűlt torta tetejét és oldalát a tejszínhabbal, majd szórd meg kakaóporral és díszítsd csokoládéforgáccsal.

    A tortát hűtsd le a díszítés előtt, hogy a tejszínhab ne olvadjon meg. A kakaóport szitán keresztül szórd a tetejére, hogy egyenletes legyen.