Olvaszd meg a vajat alacsony hőfokon, majd hagyd hűlni néhány percig.
Fontos, hogy a vaj ne legyen forró, mert az befolyásolhatja a tészta állagát.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot és a csipet sót, hogy az alapanyagok egyenletesen eloszoljanak.
A sütőport érdemes átszitálni, hogy ne maradjanak benne csomók.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet, az eszpresszó kávét és az olvasztott vajat. Keverd össze alaposan.
Ha nincs eszpresszó kávéd, használhatsz erős feketekávét is.
Öntsd a nedves keveréket a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára, hogy egyenletes tésztát kapj.
Ügyelj arra, hogy ne keverd túl a tésztát, mert akkor kemény lesz a gofri. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy elkeverednek.
Melegítsd elő a gofrisütőt, majd enyhén kend meg vajjal vagy olajjal, hogy a tészta ne ragadjon le.
A gofrisütőnek alaposan fel kell melegednie, mielőtt beletöltöd a tésztát.
Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és süsd 3-5 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.
A sütési idő a gofrisütő típusától függően változhat. Figyeld a gofrikat, és vedd ki őket, amikor elérték a kívánt színt és állagot.
Ismételd meg a sütési folyamatot a maradék tésztával, és tartsd melegen a gofrikat tálalásig.
A megsült gofrikat a sütőben is melegen tarthatod alacsony hőfokon.
A tejszínhabhoz verd fel a tejszínt a porcukorral, amíg kemény habbá válik.
A tejszínnek nagyon hidegnek kell lennie ahhoz, hogy jól felverődjön. Használj hideg edényt is a felveréshez.
Tálaláskor halmozz a gofrikra tejszínhabot, és szórd meg egy kevés kakaóporral az intenzívebb ízhatás érdekében.
Díszítheted a gofrikat csokoládésziruppal vagy kávészemekkel is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.