Kávés gofri tálalva

Kávés Gofri

A kávé szerelmeseinek készült ez a különleges gofri, amely a reggeli koffeinadag és a friss sütemény tökéletes kombinációját nyújtja. Az eszpresszó karakteres aromája tökéletesen illeszkedik a gofri ropogós textúrájához, miközben a lágy tejszínhab és a kakaópor egyensúlyt teremt az ízek között. Képzeld el, ahogy a konyhádat betölti a frissen főzött kávé illata, miközben a gofrik aranybarnára sülnek! Ez a desszert tökéletes választás egy pihentető reggelihez vagy egy délutáni kávé mellé, amikor valami igazán különlegesre vágysz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
540 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
100 ml Espresso kávé
150 ml Tej
50 g Vaj
2 db Tojás
10 g Sütőpor
50 g Cukor
1 csipet
10 g Vaníliás cukor
200 ml Tejszín
30 g Porcukor
10 g Kakaópor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Olvaszd meg a vajat alacsony hőfokon, majd hagyd hűlni néhány percig.

    Fontos, hogy a vaj ne legyen forró, mert az befolyásolhatja a tészta állagát.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot és a csipet sót, hogy az alapanyagok egyenletesen eloszoljanak.

    A sütőport érdemes átszitálni, hogy ne maradjanak benne csomók.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet, az eszpresszó kávét és az olvasztott vajat. Keverd össze alaposan.

    Ha nincs eszpresszó kávéd, használhatsz erős feketekávét is.

    4

    Öntsd a nedves keveréket a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára, hogy egyenletes tésztát kapj.

    Ügyelj arra, hogy ne keverd túl a tésztát, mert akkor kemény lesz a gofri. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy elkeverednek.

    5

    Melegítsd elő a gofrisütőt, majd enyhén kend meg vajjal vagy olajjal, hogy a tészta ne ragadjon le.

    A gofrisütőnek alaposan fel kell melegednie, mielőtt beletöltöd a tésztát.

    6

    Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és süsd 3-5 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.

    A sütési idő a gofrisütő típusától függően változhat. Figyeld a gofrikat, és vedd ki őket, amikor elérték a kívánt színt és állagot.

    7

    Ismételd meg a sütési folyamatot a maradék tésztával, és tartsd melegen a gofrikat tálalásig.

    A megsült gofrikat a sütőben is melegen tarthatod alacsony hőfokon.

    8

    A tejszínhabhoz verd fel a tejszínt a porcukorral, amíg kemény habbá válik.

    A tejszínnek nagyon hidegnek kell lennie ahhoz, hogy jól felverődjön. Használj hideg edényt is a felveréshez.

    9

    Tálaláskor halmozz a gofrikra tejszínhabot, és szórd meg egy kevés kakaóporral az intenzívebb ízhatás érdekében.

    Díszítheted a gofrikat csokoládésziruppal vagy kávészemekkel is.