Kávés palacsinta tálalva

Kávés palacsinta

A palacsinta a világ egyik legkedveltebb desszertje, és szinte minden országban található egyedi változata. A kávés palacsinta a kávé szerelmeseinek kedvez, hiszen a tészta és a krémes töltelék is kávés ízvilágot hordoz. A tökéletes egyensúly elérése érdekében érdemes jó minőségű eszpresszót vagy frissen főzött kávét használni. Ezzel a recepttel egy különleges reggelit vagy desszertet készíthetsz, amely garantáltan feldobja a napodat.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
880 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
400 ml Tej
100 ml Erős kávé
2 db Tojás
40 g Cukor
1 csipet
2 ek. Olaj
30 g Vaj
200 ml Tejszín
1 tk. Instant kávé
20 g Porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot és a csipet sót. Ez biztosítja, hogy a száraz összetevők egyenletesen oszoljanak el a tésztában.

    A száraz hozzávalók alapos elkeverése segít elkerülni a csomósodást a tésztában.

    2

    Készíts egy erős kávét (esetleg eszpresszót), majd hagyd kihűlni.

    A kávé legyen erős, hogy a palacsintákban érezhető legyen az íze. A kihűtés azért fontos, hogy ne főzze meg a tojásokat a tésztában.

    3

    A tojásokat verd fel egy külön tálban, majd keverd hozzá a tejet és a kihűlt kávét.

    A tojások felverése segít a tésztának könnyedebbé válni.

    4

    Fokozatosan keverd a folyékony hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, folyamatos keverés mellett, hogy csomómentes tésztát kapj.

    A fokozatos hozzáadás és a folyamatos keverés a kulcsa a csomómentes tésztának.

    5

    Adj hozzá egy evőkanál olajat a tésztához, hogy sütéskor ne ragadjon le. Hagyd pihenni a tésztát 15-20 percig.

    Az olaj segít abban, hogy a palacsinta ne ragadjon le a serpenyőben. A pihentetés alatt a liszt megduzzad, így a palacsinta könnyebben sül.

    6

    Forrósíts fel egy palacsintasütőt, és kenj rá vékonyan olajat. Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és körkörös mozdulatokkal oszlasd el.

    A serpenyő legyen elég forró, de ne túl forró, hogy a palacsinta ne égjen meg. A körkörös mozdulatokkal egyenletesen tudod eloszlatni a tésztát.

    7

    Süsd a palacsintát közepes lángon 1-2 percig, amíg az egyik oldala aranybarna lesz, majd fordítsd meg és süsd még 30-40 másodpercig.

    Amikor a palacsinta szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől, akkor fordítsd meg.

    8

    Ismételd meg a folyamatot, amíg az összes palacsinta el nem készül. Tartsd őket melegen egy konyharuha alatt.

    A konyharuha alatt a palacsinták nem száradnak ki, amíg a többi megsül.

    9

    A tejszínt verd fel a porcukorral és az instant kávéval, hogy könnyű kávés habot kapj.

    A tejszín legyen hideg, hogy könnyebben felverődjön. Az instant kávé helyett használhatsz egy kis kávélikőrt is.

    10

    Tálaláskor kend meg a palacsintákat a kávés tejszínhabbal, vagy locsold meg egy kis extra kávéval az intenzívebb ízért.

    A kávés tejszínhab helyett használhatsz vanília fagylaltot vagy más kedvenc feltétet.