Kecskesajtos felfújt tálalva

Kecskesajtos felfújt

A kecskesajtos felfújt egy könnyed, sós étel, amely a kecskesajt gazdag ízét ötvözi a tojásos, lágy textúrával. A francia konyha egyik legkedveltebb sós desszertje, és már számos nemzet konyhájában is megtalálható. Tökéletes választás vacsorákra, mint előétel vagy főétel.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
440 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Kecskesajt
4 db Tojás
200 ml Tej
50 g Liszt
30 g Vaj
1 cs. Cukor
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az összes hozzávalót. A kecskesajtot reszeld le, a tojásokat válaszd szét, a tojásfehérjét egy tiszta tálba tedd.

    A kecskesajtot érdemes hűtőből kivéve rögtön lereszelni, mert könnyebben kezelhető.

    2

    A tojássárgáját keverd össze a liszttel, sóval és egy csipet cukorral.

    Ízlés szerint adhatsz hozzá egy kevés frissen őrölt borsot is.

    3

    A tejet öntsd egy lábasba, és közepes lángon melegítsd fel, hogy langyos legyen, majd öntsd a tojássárgájás keverékhez.

    Fontos, hogy a tej ne legyen forró, mert a tojássárgája kicsapódhat.

    4

    A kecskesajtot keverd bele a tejes tojássárgájás masszába.

    A kecskesajtot alaposan keverd el, hogy egyenletes legyen az állaga a masszában.

    5

    A tojásfehérjét verd fel kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a sajtos masszába.

    Egy csipet sóval könnyebben felverhető a tojásfehérje.

    6

    A felfújt formáját vajazd ki, majd öntsd bele a sajtos masszát.

    Használhatsz egy nagyobb, egyben süthető formát, vagy több kisebb adagformát.

    7

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 20-25 percig, amíg a felfújt szépen megemelkedik és aranybarnára sül.

    A kisebb adagformákban hamarabb megsül, figyelj rá.

    8

    Miután kész, hagyd egy kicsit hűlni, majd tálald melegen.

    Friss salátával kínálva tökéletes könnyű ebéd vagy vacsora.