Készítsd elő az összes hozzávalót. A kecskesajtot reszeld le, a tojásokat válaszd szét, a tojásfehérjét egy tiszta tálba tedd.
A kecskesajtot érdemes hűtőből kivéve rögtön lereszelni, mert könnyebben kezelhető.
A tojássárgáját keverd össze a liszttel, sóval és egy csipet cukorral.
Ízlés szerint adhatsz hozzá egy kevés frissen őrölt borsot is.
A tejet öntsd egy lábasba, és közepes lángon melegítsd fel, hogy langyos legyen, majd öntsd a tojássárgájás keverékhez.
Fontos, hogy a tej ne legyen forró, mert a tojássárgája kicsapódhat.
A kecskesajtot keverd bele a tejes tojássárgájás masszába.
A kecskesajtot alaposan keverd el, hogy egyenletes legyen az állaga a masszában.
A tojásfehérjét verd fel kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a sajtos masszába.
Egy csipet sóval könnyebben felverhető a tojásfehérje.
A felfújt formáját vajazd ki, majd öntsd bele a sajtos masszát.
Használhatsz egy nagyobb, egyben süthető formát, vagy több kisebb adagformát.
Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 20-25 percig, amíg a felfújt szépen megemelkedik és aranybarnára sül.
A kisebb adagformákban hamarabb megsül, figyelj rá.
Miután kész, hagyd egy kicsit hűlni, majd tálald melegen.
Friss salátával kínálva tökéletes könnyű ebéd vagy vacsora.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.