Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, miközben elkészíted a tésztát.
A sütő előmelegítése fontos, hogy a cupcake-ek egyenletesen süljenek meg.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport, sót és vaníliás cukrot.
A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá az olajat és a tejet, majd keverd össze simára.
A tojásokat érdemes előzőleg kivenni a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűek legyenek.
A kekszeket törd durvára, és a felét keverd a tésztába, hogy a cupcake belseje is kekszes legyen.
Válassz olyan kekszet, aminek az íze jól illik a vaníliás cupcake-hez. Oreo keksz is jó választás lehet.
A nedves hozzávalókat fokozatosan add a száraz hozzávalókhoz, és keverd addig, amíg csomómentes tésztát nem kapsz.
Ne keverd túl a tésztát, mert akkor a cupcake-ek kemények lesznek.
A tésztát oszd el muffin formákba, mindegyiket körülbelül 2/3-ig töltsd meg.
Használhatsz fagyiskanalat a tészta adagolásához, hogy egyenletesek legyenek a cupcake-ek.
Süsd a cupcake-eket 20-25 percig, amíg aranybarnára sülnek, és egy fogpiszkálóval tesztelve tisztán kijön.
A sütési idő a sütődtől függően változhat. Figyeld a cupcake-eket sütés közben.
Hagyd a cupcake-eket teljesen kihűlni, mielőtt rákerülne a díszítés.
A kihűlt cupcake-ek könnyebben díszíthetők.
A tejszínt verd habbá, majd keverd hozzá a porcukrot, hogy édes, könnyű krémet kapj.
A tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyen felverődjön. Használhatsz habfixálót, hogy tartósabb legyen a hab.
A habot kanalazd vagy habzsák segítségével nyomd a cupcake-ek tetejére, és díszítsd a maradék kekszdarabokkal.
A díszítéshez használhatsz egész kekszeket is, ha szeretnéd.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.