A nyúlhúst vágd kisebb darabokra, majd öblítsd le hideg vízzel. A hagymát és fokhagymát apróra vágd.
A hús frissessége alapvetően befolyásolja a leves ízét, próbálj friss, jó minőségű húst választani!
Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat. Add hozzá a hagymát és fokhagymát, majd pirítsd őket üvegesre.
Ne pirítsd túl a hagymát, mert a túl erős hő hatására kesernyés ízű lesz!
A nyúlhúst tedd a lábasba, és pirítsd meg minden oldalát. Ez segít, hogy a hús ízesebb legyen és megőrizze nedvességét.
Ne zsúfold túl a lábast, mert így nem tudsz megfelelő pirítást elérni!
Miután a hús megpirult, öntsd fel vízzel, és add hozzá a sót, borsot. Főzd 1-1.5 órán keresztül alacsony lángon, amíg a hús teljesen megpuhul.
Folyamatosan pótold a vizet, ha szükséges, hogy a hús ne égjen le!
Amikor a hús puha, vágd finomra a friss mentát, és tedd a levesbe. Facsard bele a citrom levét is.
A menta frissessége kulcsfontosságú – ha nincs friss, szárított mentát is használhatsz, de akkor kevesebb mennyiséget tegyél bele!
Hagyj egy kis időt, hogy a menta íze átjárja a levest, majd tálald forrón.
A leves ízét a citrom és a menta frissessége egyensúlyozza ki – ne hagyd ki őket!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.