Kelle paça menta, tápláló és friss leves tálban

Kelle paça mentával

A kelle paça egy hagyományos török leves, amelyet gyakran fogyasztanak télen. A menta friss, üde íze kiválóan harmonizál a gazdag nyúlhúsos alaplével. A leves egy igazi comfort food, különleges frissességgel, amit a menta és a citrom hoz meg. Tökéletes választás hideg napokra, és gyorsan elkészíthető egy tartalmas étkezéshez. A menta nemcsak friss ízt ad, hanem segít az étel könnyedebb ízvilágában is. Ezt a receptet a török konyha ihlette, és az évek során egyre nagyobb népszerűségre tett szert a modern konyhákban.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 óra 50 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Kelle (nyúlhús)
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 csokor Friss menta
1 db Lemon
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 l Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A nyúlhúst vágd kisebb darabokra, majd öblítsd le hideg vízzel. A hagymát és fokhagymát apróra vágd.

    A hús frissessége alapvetően befolyásolja a leves ízét, próbálj friss, jó minőségű húst választani!

    2

    Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat. Add hozzá a hagymát és fokhagymát, majd pirítsd őket üvegesre.

    Ne pirítsd túl a hagymát, mert a túl erős hő hatására kesernyés ízű lesz!

    3

    A nyúlhúst tedd a lábasba, és pirítsd meg minden oldalát. Ez segít, hogy a hús ízesebb legyen és megőrizze nedvességét.

    Ne zsúfold túl a lábast, mert így nem tudsz megfelelő pirítást elérni!

    4

    Miután a hús megpirult, öntsd fel vízzel, és add hozzá a sót, borsot. Főzd 1-1.5 órán keresztül alacsony lángon, amíg a hús teljesen megpuhul.

    Folyamatosan pótold a vizet, ha szükséges, hogy a hús ne égjen le!

    5

    Amikor a hús puha, vágd finomra a friss mentát, és tedd a levesbe. Facsard bele a citrom levét is.

    A menta frissessége kulcsfontosságú – ha nincs friss, szárított mentát is használhatsz, de akkor kevesebb mennyiséget tegyél bele!

    6

    Hagyj egy kis időt, hogy a menta íze átjárja a levest, majd tálald forrón.

    A leves ízét a citrom és a menta frissessége egyensúlyozza ki – ne hagyd ki őket!