A vizet egy lábasba öntsd, és kezdd el melegíteni. Add hozzá a kardamomot és a sáfrányt.
A kardamomot kissé összenyomhatod, hogy még intenzívebben kiadja az ízét.
Miután a víz forrni kezd, tedd bele a fekete tea leveleket, és hagyd főni 3-4 percig.
Minél hosszabb ideig fő a tea, annál erősebb ízt kap, de vigyázz, hogy ne főzd túl, mert keserű lehet.
Add hozzá a tejet, és forrald fel ismét, majd főzd még 2-3 percig, hogy a tea jól összeérjen.
Ha a teát túl sokáig főzöd, a tej megszíneződhet, de ha éppen elérted a kívánt színárnyalatot, vedd le a tűzről.
A teát szűrd le, és öntsd egy csészébe. Add hozzá a cukrot, majd jól keverd el.
A cukrot ízlés szerint szabályozhatod, ha édesebben szeretnéd, adj hozzá többet.
Tálalás előtt szórd meg az apróra vágott mandulával és pistáciadióval, majd tálald forrón.
A friss diófélék extra ropogósságot adnak a kesar chaihoz, de ha nincs friss dió, használhatsz sózott mandulát is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.