Kesar chai, indiai fűszeres tea mandulával és pisztáciával díszítve

Kesar chai

A Kesar chai egy hagyományos indiai ital, amelyet a chai teából készítenek, és különleges fűszerekkel, mint a sáfrány és kardamom, valamint friss diófélékkel gazdagítanak. A tea eredete az indiai szubkontinensre vezethető vissza, és mára a világ számos részén elterjedt. A sáfrány és a diófélék adják a kesar chai egyedi ízét, amely az édes és fűszeres jegyek tökéletes keverékét kínálja.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
250 ml Víz
200 ml Tej
2 tk. Fekete tea levelek
3 db Zöld kardamom
1 csipet Sáfrány
2 ek. Cukor
10 g Mandula
10 g Pistáciadió

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vizet egy lábasba öntsd, és kezdd el melegíteni. Add hozzá a kardamomot és a sáfrányt.

    A kardamomot kissé összenyomhatod, hogy még intenzívebben kiadja az ízét.

    2

    Miután a víz forrni kezd, tedd bele a fekete tea leveleket, és hagyd főni 3-4 percig.

    Minél hosszabb ideig fő a tea, annál erősebb ízt kap, de vigyázz, hogy ne főzd túl, mert keserű lehet.

    3

    Add hozzá a tejet, és forrald fel ismét, majd főzd még 2-3 percig, hogy a tea jól összeérjen.

    Ha a teát túl sokáig főzöd, a tej megszíneződhet, de ha éppen elérted a kívánt színárnyalatot, vedd le a tűzről.

    4

    A teát szűrd le, és öntsd egy csészébe. Add hozzá a cukrot, majd jól keverd el.

    A cukrot ízlés szerint szabályozhatod, ha édesebben szeretnéd, adj hozzá többet.

    5

    Tálalás előtt szórd meg az apróra vágott mandulával és pistáciadióval, majd tálald forrón.

    A friss diófélék extra ropogósságot adnak a kesar chaihoz, de ha nincs friss dió, használhatsz sózott mandulát is.