Kesar Rabri, gazdag sáfrányos tejkrém, mandulával és pistáciával díszítve

Kesar Rabri

A Kesar Rabri egy tradicionális indiai édesség, amely a friss tej, a sáfrány és a fűszerek kombinációjából készül. A rabri gazdag, krémes állaga és édes, sáfrányos íze tökéletes befejezése bármely indiai étkezésnek. Az étel különleges összetevője a sáfrány, amely nemcsak színével, hanem illatával és ízével is varázslatos hatást gyakorol a rabrira. A Kesar Rabri a családi ünnepek és különleges alkalmak kedvelt desszertje, amit a mandula és pistácia ropogós textúrája tesz még gazdagabbá.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1000 ml Tej
150 g Cukor
1 csipet Kesar (safran)
20 g Pistácia
20 g Mandula
1 ek. Rózsavíz
0.5 tk. Fahéjpor
2 db Tojássárgája

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tejet öntsd egy vastag falú lábasba, és kezdd el közepes lángon melegíteni, hogy fokozatosan forrni kezdjen. A melegítés alatt időnként keverd meg, hogy ne égjen le.

    A vastag falú lábas segít abban, hogy a tej ne égjen le, és egyenletesebben melegedjen fel.

    2

    Amikor a tej elkezd forrni, csökkentsd a hőt, és hagyd, hogy a tej 30-40%-kal csökkenjen, folyamatos kevergetés mellett. Ez adja a rabri gazdag, krémes állagát.

    Ez a folyamat időigényes, de szükséges a kívánt sűrűség eléréséhez. Ha túl gyorsan forr, akkor a tej könnyen leéghet.

    3

    Add hozzá a cukrot és a sáfrányt (kesart). Keverd jól össze, hogy a cukor teljesen feloldódjon.

    A sáfrány különleges aromát ad a rabrinak, ezért ne hagyd ki. Ha drága, próbálj meg egy kis sáfrány kivonatot használni.

    4

    Amikor a tej már sűrűsödött, add hozzá a tojássárgáját. Először egy kis forró tejet keverj a tojásba, majd lassan add hozzá a tejhez, folyamatos keverés mellett.

    Fontos, hogy a tojássárgákat ne add hozzá közvetlenül a forró tejhez, mert akkor kicsapódhatnak. Az elegyítés fokozatosan történjen.

    5

    Hagyjuk tovább főzni a rabrit 10-15 percig, míg a kívánt sűrűséget el nem éri. Közben add hozzá a rózsavizet és a fahéjat.

    A rózsavíz ad egy finom, illatos jegyet a rabrihoz, és kiemeli a sáfrány aromáját.

    6

    Miközben a rabri fő, finomra vágd a mandulát és a pistáciát. A kész rabrit tálald kis adagokban, és szórd meg a vágott diófélékkel.

    A mandula és pistácia díszíti és gazdagítja az étel textúráját, friss ropogósságot adva a krémes rabrihoz.