Keto diétás mandulalisztes focaccia tálalva

Keto diétás mandulalisztes focaccia

A focaccia egy klasszikus olasz pékáru, amelyet az egész világon előszeretettel fogyasztanak. A keto diétás mandulalisztes focaccia a hagyományos recept egy egészséges, alacsony szénhidráttartalmú változata. Mandulaliszttel készül, amely gazdag tápanyagokban és tökéletes alternatíva azoknak, akik a keto diétát követik. Az olívaolajjal locsolt tészta ropogós teteje és puha belseje tökéletes kiegészítője bármilyen étkezésnek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
300 g Mandulaliszt
3 db Tojás
1 cs. Sütőpor
30 ml Olívaolaj
1 tk.
1 tk. Fokhagyma por
1 tk. Oregánó

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A mandulalisztet, sütőport, sót, fokhagyma port és oregánót tedd egy nagy tálba, majd keverd jól össze.

    Győződj meg róla, hogy a sütőpor friss, különben a focaccia nem fog megfelelően megemelkedni.

    2

    A tojásokat válaszd szét, és a fehérjéket verd fel habbá, a sárgákat add hozzá a száraz hozzávalókhoz.

    A tojásfehérje akkor lesz igazán kemény hab, ha egy csipet sót adsz hozzá a felverés elején. A szétválasztásnál ügyelj, hogy ne kerüljön sárgája a fehérjébe.

    3

    Öntsd hozzá az olívaolajat a tojássárgákhoz, majd alaposan keverd el.

    Használj extra szűz olívaolajat a gazdagabb ízért.

    4

    A tojásfehérjét óvatosan forgasd bele a tésztába, hogy a hab ne esszen össze.

    A tojásfehérje habot több részletben forgasd a tésztába, először egy keveset, hogy lazítsd a masszát, majd a többit óvatosan, hogy a levegő benne maradjon.

    5

    A tésztát öntsd egy olívaolajjal kikent tepsibe, és egyenletesen simítsd el.

    A tepsit érdemes sütőpapírral is kibélelni az olajozás mellett, így biztosan nem fog leragadni a focaccia.

    6

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 20-25 percig, amíg a focaccia aranybarna és ropogós lesz.

    A sütési idő sütőfüggő, ezért érdemes figyelni a focacciát. Ha a teteje nagyon gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    7

    Sütés után hagyd hűlni 10 percig, majd szeleteld fel és tálald.

    A focaccia íze még intenzívebb lesz, ha langyosan tálalod.