A mandulalisztet, sütőport, sót, fokhagyma port és oregánót tedd egy nagy tálba, majd keverd jól össze.
Győződj meg róla, hogy a sütőpor friss, különben a focaccia nem fog megfelelően megemelkedni.
A tojásokat válaszd szét, és a fehérjéket verd fel habbá, a sárgákat add hozzá a száraz hozzávalókhoz.
A tojásfehérje akkor lesz igazán kemény hab, ha egy csipet sót adsz hozzá a felverés elején. A szétválasztásnál ügyelj, hogy ne kerüljön sárgája a fehérjébe.
Öntsd hozzá az olívaolajat a tojássárgákhoz, majd alaposan keverd el.
Használj extra szűz olívaolajat a gazdagabb ízért.
A tojásfehérjét óvatosan forgasd bele a tésztába, hogy a hab ne esszen össze.
A tojásfehérje habot több részletben forgasd a tésztába, először egy keveset, hogy lazítsd a masszát, majd a többit óvatosan, hogy a levegő benne maradjon.
A tésztát öntsd egy olívaolajjal kikent tepsibe, és egyenletesen simítsd el.
A tepsit érdemes sütőpapírral is kibélelni az olajozás mellett, így biztosan nem fog leragadni a focaccia.
Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 20-25 percig, amíg a focaccia aranybarna és ropogós lesz.
A sütési idő sütőfüggő, ezért érdemes figyelni a focacciát. Ha a teteje nagyon gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Sütés után hagyd hűlni 10 percig, majd szeleteld fel és tálald.
A focaccia íze még intenzívebb lesz, ha langyosan tálalod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.