Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót.
A lisztet szitáld át, hogy a palacsinták könnyedebbek legyenek.
Egy másik edényben verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet.
A tojásokat alaposan verd fel, hogy a palacsinta könnyű és levegős legyen.
Fokozatosan keverd hozzá a nedves hozzávalókat a száraz alapanyagokhoz, hogy sima tésztát kapj.
Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg éppen össze nem áll.
Reszeld le a sajtot, és keverd bele a tésztába, hogy egyenletesen eloszoljon.
Használj jól olvadó sajtot, például mozzarellát vagy cheddar sajtot.
Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és kenj bele egy kevés vajat.
A vaj helyett használhatsz olajat is.
Önts egy kis adag tésztát a serpenyőbe, és süsd 2-3 percig, amíg az alja aranybarna lesz.
Ne önts túl sok tésztát a serpenyőbe, mert akkor a palacsinták vastagok lesznek.
Fordítsd meg óvatosan a palacsintát, és süsd további 1-2 percig.
A palacsintát csak akkor fordítsd meg, ha az alja már aranybarna.
Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, amíg az összes palacsinta elkészül.
A kisült palacsintákat melegen tartsd, amíg az összes elkészül.
Tálald melegen, joghurttal vagy tejföllel meglocsolva.
Szórhatod meg apróra vágott zöldfűszerekkel is, például kaporral vagy petrezselyemmel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.