Készítsd el a tésztát: A tejben oldd fel a cukrot és az élesztőt, majd hagyd állni 5-10 percig, amíg felfut.
Győződj meg róla, hogy a tej ne legyen túl meleg, mert az megöli az élesztőt!
A lisztet és a sót egy tálban keverd össze, majd add hozzá az élesztős tejet és az olívaolajat. Keverd össze, és gyúrd sima tésztává.
Ha túl ragadós a tészta, adj hozzá egy kis lisztet, de figyelj, hogy ne legyen túl száraz.
Hagyd a tésztát pihenni, letakarva, kb. 1 órán át, hogy megkettőződjön a térfogata.
Ha gyorsítani szeretnéd a folyamatot, meleg helyen pihentesd a tésztát.
Amíg a tészta kel, a sajtot reszeld le, és keverd össze egy tojással, hogy sűrűbb tölteléket kapj.
A feta és mozzarella kombinációja igazán finom, de más típusú sajtok is használhatók!
A megkelt tésztát oszd 2-3 részre, majd minden darabot nyújts ki egy ovális formára.
Ne nyújtsd túl vékonyra a tésztát, hogy ne szakadjon el sütés közben.
Helyezd a sajtkeveréket a tészta közepére, majd a tészta széleit hajtsd fel, hogy formázott kosár alakot kapj.
Ha szeretnél, egy tojást üthetsz a tészta közepére, hogy még gazdagabb legyen.
A khachapurit 180°C-ra előmelegített sütőben süsd 20-25 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
Ha a tészta teteje túl gyorsan pirulna, fedd le fóliával, hogy ne égjen meg.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.