Khar cukkini friss korianderrel tálalva

Khar cukkinivel

A Khar egy hagyományos indiai étel, amely gazdag fűszerekből és zöldségekből készül. A cukkini egy remek választás ebben a fogásban, mivel könnyen átveszi a fűszerek ízét, miközben megőrzi frissességét és textúráját. Az étel egyszerűen elkészíthető, és tökéletes vegetáriánusok számára is, hiszen tele van tápanyagokkal és ínycsiklandó fűszerekkel.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Cukkini
1 tk. Kedvenc fűszerkeverék (pl. panch phoron)
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Zöld chili
1 tk. Kurkuma
1 tk.
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Friss koriander
1 ek. Lime lé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A cukkinit mosd meg, majd vágd félkarikákra vagy kisebb darabokra.

    Ha gyorsabb szeretnél lenni, a cukkinit reszelheted is, de akkor a főzési idő rövidebb lesz.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a zöld chilipaprikát vágd fel apró karikákra.

    Ha nem szereted túl erősen csípős ételt, csökkentsd a chili mennyiségét vagy hagyd el.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a hagymát és fokhagymát 2-3 percig.

    A fokhagyma ne piruljon túl, mert akkor keserűvé válhat az étel.

    4

    Add hozzá a cukkinit és a zöld chilit, és pirítsd őket 5-7 percig, amíg a cukkini megpuhul.

    A cukkinit add hozzá egyszerre, hogy egyenletesen süljön, és megőrizze frissességét.

    5

    Szórd meg a panch phoron fűszerkeverékkel, kurkumával és sóval. Keverd össze, és főzd további 5 percig.

    A fűszerek igazán kiemelik a cukkini ízét, de ha nem találod a panch phoron keveréket, próbálkozhatsz helyette köménnyel és mustármaggal.

    6

    Öntsd hozzá a lime levét és szórd meg friss korianderrel a végén.

    A lime frissességet ad, és kiemeli a fűszerek ízét, így ne hagyd ki belőle.