A lencsét tedd egy tálba, és hagyd ázni 6-8 órán keresztül, majd öblítsd le.
Ha gyorsítani szeretnél, használhatsz konzerv lencsét, de az áztatás segít a jobb textúra és íz elérésében.
A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd. A piros paprikát is kockázd fel.
A fokhagymát érdemes apróra vágni, hogy gyorsan kiengedje az ízeket a főzés során.
Egy nagy serpenyőben melegítsd az olívaolajat, és pirítsd meg a vöröshagymát és fokhagymát 2-3 percig.
Ha nem szeretnéd, hogy a hagyma megégjen, alacsonyabb hőmérsékleten pirítsd.
Add hozzá a piros paprikát, curry port és köményt, majd pirítsd tovább 2-3 percig.
A curry por és kömény nagyon jól kiegészítik egymást, és gazdag aromát adnak a levesnek.
Öntsd hozzá a zöldség alaplevet és kókusztejet, majd forrald fel. Add hozzá az előre áztatott és leöblített lencsét, és főzd 20-25 percig, amíg a lencse megpuhul.
Ha a leves túl sűrűnek tűnik, adj hozzá egy kis vizet, hogy elérd a kívánt állagot.
Sózd, borsozd ízlés szerint, és hagyd, hogy az ízek jól összeérjenek 5-10 perc főzés után.
A fűszerezést mindig kóstolás alapján végezd, hogy a curry és a kömény jól kiemelkedjen.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, hogy fokozd a friss ízeket.
A koriander frissítő íze tökéletesen kiegészíti a gazdag, fűszeres levest.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.