Khar lencsével, fűszeres lencse és zöldségek egy tálban, korianderrel tálalva

Khar lencsével

A khar egy tradicionális indiai étel, amely lencséből és különböző zöldségekből készül, fűszeres kókusztejjel. Az étel a bengáli konyha egyik alapvető fogása, és jellemzően vegetáriánus. A khar gazdag, aromás és tápláló étel, amely tökéletes a hideg téli napokra. A lencse és a kókusztej egyedülálló kombinációja biztosítja a selymes textúrát és a gazdag ízeket, amelyek a fűszereknek köszönhetően kiemelkednek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Lencse
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Pipacs
1 db Piros paprika
200 ml Kókusztej
1 tk. Curry por
0.5 tk. Kömény
500 ml Zöldség alaplé
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lencsét tedd egy tálba, és hagyd ázni 6-8 órán keresztül, majd öblítsd le.

    Ha gyorsítani szeretnél, használhatsz konzerv lencsét, de az áztatás segít a jobb textúra és íz elérésében.

    2

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd. A piros paprikát is kockázd fel.

    A fokhagymát érdemes apróra vágni, hogy gyorsan kiengedje az ízeket a főzés során.

    3

    Egy nagy serpenyőben melegítsd az olívaolajat, és pirítsd meg a vöröshagymát és fokhagymát 2-3 percig.

    Ha nem szeretnéd, hogy a hagyma megégjen, alacsonyabb hőmérsékleten pirítsd.

    4

    Add hozzá a piros paprikát, curry port és köményt, majd pirítsd tovább 2-3 percig.

    A curry por és kömény nagyon jól kiegészítik egymást, és gazdag aromát adnak a levesnek.

    5

    Öntsd hozzá a zöldség alaplevet és kókusztejet, majd forrald fel. Add hozzá az előre áztatott és leöblített lencsét, és főzd 20-25 percig, amíg a lencse megpuhul.

    Ha a leves túl sűrűnek tűnik, adj hozzá egy kis vizet, hogy elérd a kívánt állagot.

    6

    Sózd, borsozd ízlés szerint, és hagyd, hogy az ízek jól összeérjenek 5-10 perc főzés után.

    A fűszerezést mindig kóstolás alapján végezd, hogy a curry és a kömény jól kiemelkedjen.

    7

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, hogy fokozd a friss ízeket.

    A koriander frissítő íze tökéletesen kiegészíti a gazdag, fűszeres levest.