A rizst alaposan mosd meg, majd áztasd vízben 30 percig.
A rizs áztatása segít, hogy a tej jobban beszívja, és krémesebb lesz a végén.
A tejet, kondenzált tejet, fahéjat, szegfűszeget, és kardamomot tedd egy lábasba, és kezdd el melegíteni közepes lángon.
A fűszerek segítenek, hogy az étel gazdag ízeket kapjon, próbálj friss fahéjat és kardamomot használni.
Amikor a tej kezd melegedni, add hozzá az előre áztatott rizst, és főzd alacsony lángon 20-25 percig, amíg a rizs megpuhul.
Folyamatosan kevergetve ellenőrizd a rizs állagát, hogy ne ragadjon le.
Miután a rizs megpuhult, add hozzá a rizslisztet, hogy sűrűsödjön, majd keverd jól össze.
A rizsliszt segít a krémes állag elérésében. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kis vizet vagy tejet.
Szórd hozzá a cukrot, és keverd tovább, hogy az teljesen feloldódjon.
A cukrot folyamatosan adagold, hogy elkerüld a túl édes ételt.
Főzd tovább alacsony lángon, amíg a keverék sűrűsödik és krémes állagot kap, kb. 10-15 percig.
Ne hagyd abba a keverést, hogy ne legyen csomós a kharvas.
Miután elkészült, vedd le a tűzről, és hagyd hűlni. Tálald hűtve vagy szobahőmérsékleten, ha kész.
A pisztáciát tálalás előtt szórd rá, hogy megőrizzék a friss ízüket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.