Kharvas pisztáciával tálalva

Kharvas pisztáciával

A Kharvas egy tradicionális indiai desszert, amely gazdag és krémes állagú, kókusztej és rizs alapú édesség. A kondenzált tej hozzáadása egy selymes textúrát biztosít, míg a fűszerek, mint a fahéj, szegfűszeg és kardamom különleges ízt adnak. Eredetileg ünnepi étkezések részeként fogyasztják, de ma már a mindennapi desszertek között is megtalálható. A pisztácia pedig egy különleges ropogós kiegészítést ad, amely kiemeli a desszert ízét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Tej
200 ml Kondenzált tej
100 g Rizs
1 rud Fahéj
2 db Szegfűszeg
2 ek. Rizsliszt
2 db Zöld kardamom
50 g Cukor
100 ml Víz
50 g Pisztácia

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan mosd meg, majd áztasd vízben 30 percig.

    A rizs áztatása segít, hogy a tej jobban beszívja, és krémesebb lesz a végén.

    2

    A tejet, kondenzált tejet, fahéjat, szegfűszeget, és kardamomot tedd egy lábasba, és kezdd el melegíteni közepes lángon.

    A fűszerek segítenek, hogy az étel gazdag ízeket kapjon, próbálj friss fahéjat és kardamomot használni.

    3

    Amikor a tej kezd melegedni, add hozzá az előre áztatott rizst, és főzd alacsony lángon 20-25 percig, amíg a rizs megpuhul.

    Folyamatosan kevergetve ellenőrizd a rizs állagát, hogy ne ragadjon le.

    4

    Miután a rizs megpuhult, add hozzá a rizslisztet, hogy sűrűsödjön, majd keverd jól össze.

    A rizsliszt segít a krémes állag elérésében. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kis vizet vagy tejet.

    5

    Szórd hozzá a cukrot, és keverd tovább, hogy az teljesen feloldódjon.

    A cukrot folyamatosan adagold, hogy elkerüld a túl édes ételt.

    6

    Főzd tovább alacsony lángon, amíg a keverék sűrűsödik és krémes állagot kap, kb. 10-15 percig.

    Ne hagyd abba a keverést, hogy ne legyen csomós a kharvas.

    7

    Miután elkészült, vedd le a tűzről, és hagyd hűlni. Tálald hűtve vagy szobahőmérsékleten, ha kész.

    A pisztáciát tálalás előtt szórd rá, hogy megőrizzék a friss ízüket.