A sáfrányt keverd el egy kis meleg vízben, hogy feloldódjon és intenzívebb színt adjon a tejnek.
A sáfrány íze és színe erősebb lesz, ha langyos vízben oldod fel.
Egy lábasban melegítsd fel a tejet, majd add hozzá a sáfrányos vizet és a cukrot. Folyamatosan kevergetve főzd 5-7 percig.
A tejet alacsony hőmérsékleten főzd, hogy ne forrjon túl és ne veszítse el a friss ízét.
A főtt rizst add a tejes keverékhez, és főzd tovább 10-15 percig, hogy a rizs felszívja a szaftot.
A rizs ne legyen túl száraz, hanem szaftosabb állagúra kell főni.
Egy másik serpenyőben pirítsd meg a mandulát, majd törd össze apróra.
A mandulát enyhén pirítsd meg, hogy a kellemes, pörkölt íz kiemelkedjen.
Miután a rizs megpuhult, add hozzá a tejszínt és a rózsavizet, majd jól keverd el.
A tejszín gazdagítja az ételt, míg a rózsavíz friss ízt ad neki.
Tálald a kharvast, és szórd meg a pirított mandulával. Melegen vagy hidegen is tálalható.
Ha hidegen tálalod, még jobban kiemelkednek az ízek, és egy friss desszertként is fogyasztható.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.