Kharvas sáfránnyal, rizses desszert tejszínnel és mandulával díszítve

Kharvas sáfránnyal

A kharvas egy tradicionális közel-keleti desszert, amelyet rizsből készítenek. Ezt az ételt gyakran gazdagítják különböző ízekkel, mint például sáfrány, rózsavíz és tejszín. A sáfrányos változat különleges színt és ízt ad a rizsnek, miközben a mandula finom textúrát és ropogósságot biztosít. A kharvas a régióban nagyon népszerű desszert, és különleges alkalmakra, például ünnepekre szokták készíteni.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Tej
1 csipet Sáfrány
150 g Cukor
200 g Főtt rizs
100 ml Tejszín
30 g Mandula
1 tk. Rózsavíz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sáfrányt keverd el egy kis meleg vízben, hogy feloldódjon és intenzívebb színt adjon a tejnek.

    A sáfrány íze és színe erősebb lesz, ha langyos vízben oldod fel.

    2

    Egy lábasban melegítsd fel a tejet, majd add hozzá a sáfrányos vizet és a cukrot. Folyamatosan kevergetve főzd 5-7 percig.

    A tejet alacsony hőmérsékleten főzd, hogy ne forrjon túl és ne veszítse el a friss ízét.

    3

    A főtt rizst add a tejes keverékhez, és főzd tovább 10-15 percig, hogy a rizs felszívja a szaftot.

    A rizs ne legyen túl száraz, hanem szaftosabb állagúra kell főni.

    4

    Egy másik serpenyőben pirítsd meg a mandulát, majd törd össze apróra.

    A mandulát enyhén pirítsd meg, hogy a kellemes, pörkölt íz kiemelkedjen.

    5

    Miután a rizs megpuhult, add hozzá a tejszínt és a rózsavizet, majd jól keverd el.

    A tejszín gazdagítja az ételt, míg a rózsavíz friss ízt ad neki.

    6

    Tálald a kharvast, és szórd meg a pirított mandulával. Melegen vagy hidegen is tálalható.

    Ha hidegen tálalod, még jobban kiemelkednek az ízek, és egy friss desszertként is fogyasztható.