A rizst és a moong dal-t alaposan öblítsd le, majd tedd egy lábasba a vízzel együtt.
A rizs és a moong dal jól összeforrnak, így jó, ha együtt főzöd őket.
Főzd a rizst és a lencsét közepes lángon, amíg teljesen megpuhulnak, körülbelül 20-25 percig.
Figyeld, hogy ne főzd túl, különben a textúra túl pépes lesz.
Amíg a rizs és a dal fő, a ghee-t hevítsd fel egy másik serpenyőben. Add hozzá a fahéjat, szegfűszeget és kardamomot, és pirítsd meg egy-két percig.
A fűszerek pirítása fokozza az ízüket és illatukat, így különösen fontos a megfelelő hevítés.
Most add hozzá a cukrot, tejt, kókuszreszeléket, mandulát, mazsolát és a fűszeres ghee-t a főtt rizshez és dalhoz. Alaposan keverd össze.
A tej és ghee gazdag textúrát ad az ételnek, így a chakkara pongal különösen lágy lesz.
Főzd a keveréket alacsony lángon további 5-10 percig, amíg az édesség sűrűsödik és a hozzávalók összeérnek.
Ha szükséges, adj hozzá egy kis extra vizet, hogy elérd a kívánt állagot.
Tálald melegen, és díszítsd friss korianderlevelekkel, ha szeretnéd.
A koriander frissességet ad az ételnek, de ha édesszájúbb vagy, akár fahéjat is szórhatsz a tetejére.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.