A moong dal-t és a basmati rizst alaposan öblítsd le, majd tedd egy tálba, és hagyd állni néhány percig, hogy a víz felszívódjon.
Ez segít abban, hogy a rizs és a lencse gyorsabban megpuhuljon főzés közben.
Egy nagyobb edényben hevítsd fel a gheet. Amikor a ghee felolvadt, add hozzá a köményt és a mustármagot, majd pirítsd őket egy-két percig, amíg illatosak lesznek.
A fűszerek pirítása fokozza az ízeket. Ügyelj arra, hogy ne égjenek meg!
Hozzáadd a felaprított hagymát, friss gyömbért és zöld chilit, és pirítsd őket, amíg a hagyma üvegesedni kezd.
A hagymát pirítva édes ízt kap, és kellemes textúrája lesz a khichdiben.
Ezután add hozzá a kurkumát, és jól keverd el, hogy a fűszer egyenletesen beborítsa a keveréket.
A kurkuma nemcsak ízletes, hanem szép aranysárga színt is ad az ételnek!
Add hozzá az előre áztatott moong dal-t és basmati rizst, majd öntsd fel vízzel. Keverd jól össze, és hagyd, hogy felforrjon.
Ha szükséges, a víz mennyiségét igazíthatod, ha sűrűbb vagy hígabb khichdit szeretnél.
Fedő alatt, alacsony hőmérsékleten főzd kb. 20-25 percig, amíg a rizs és a dal megpuhul.
Ha a khichdi túlságosan sűrű lenne, adhatsz még egy kis vizet hozzá a kívánt állag eléréséhez.
Amikor elkészült, tálalás előtt szórd meg friss koriander levelekkel.
A koriander friss íze kiemeli az étel zöldséges jellegét és szép színt ad neki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.