A khinkali tésztát készítsd el a csomagolás utasításai szerint. Ha házilag készíted, gyúrd össze a lisztet és vizet, majd pihentesd 30 percig.
A tészta akkor a legjobb, ha a pihentetés után könnyen nyújtható, és nem túl kemény.
A feta és ricotta sajtokat tedd egy tálba, és alaposan keverd össze őket.
A ricotta segít lágyabbá tenni a tölteléket, míg a feta karakteresebb ízt ad.
Apróra vágd fel a fokhagymát és a zöldhagymát, majd add őket a sajtkeverékhez. Szórd meg sóval és borssal, és alaposan keverd össze.
A fokhagyma friss ízt ad, míg a zöldhagyma finom roppanósságot biztosít a tölteléknek.
A tésztát nyújtsd ki vékonyra, majd vágd kisebb körökre. Minden kör közepére tegyél egy kis adag sajtos tölteléket.
A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, hogy a töltelék ne szivárogjon ki főzés közben.
A tészta széleit hajtsd össze és csavarj rajta, hogy a khinkali formát megkapja.
A khinkali formázása során ügyelj arra, hogy a töltelék ne folyhasson ki a főzés során.
Forralj vizet egy nagy fazékban, és óvatosan tedd bele a kész khinkalikat. Főzd őket 7-10 percig, amíg a tészta megpuhul.
Ha a khinkali feljön a víz felszínére, akkor biztosan kész, és a töltelék is átmelegedett.
Tálald a khinkalit forrón, egy kis friss petrezselyemmel a tetején, hogy még ínycsiklandóbbá tedd.
A petrezselyem frissessége kiemeli a sajtos töltelék ízét és szép színt ad a tálalásnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.