Khinkali sajttal, sajtos töltelékkel és friss petrezselyemmel tálalva

Khinkali sajttal

A khinkali egy hagyományos grúz étel, amely különféle töltelékekkel készül, a legnépszerűbbek közé tartozik a húsos és sajtos változat. A sajttal töltött khinkali rendkívül népszerű a vegetáriánusok körében is, és a friss sajttal, mint a feta és ricotta, egy különleges, krémes ízt ad. A khinkali étkezés során a tészta és a töltelék együttesen alkot egy igazán ínycsiklandó fogást, amit mindig frissen tálalnak.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 40 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Khinkali tészta
200 g Feta sajt
150 g Ricotta sajt
2 gerezd Fokhagyma
2 szál Zöldhagyma
1 ek. Friss petrezselyem
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Olaj
500 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A khinkali tésztát készítsd el a csomagolás utasításai szerint. Ha házilag készíted, gyúrd össze a lisztet és vizet, majd pihentesd 30 percig.

    A tészta akkor a legjobb, ha a pihentetés után könnyen nyújtható, és nem túl kemény.

    2

    A feta és ricotta sajtokat tedd egy tálba, és alaposan keverd össze őket.

    A ricotta segít lágyabbá tenni a tölteléket, míg a feta karakteresebb ízt ad.

    3

    Apróra vágd fel a fokhagymát és a zöldhagymát, majd add őket a sajtkeverékhez. Szórd meg sóval és borssal, és alaposan keverd össze.

    A fokhagyma friss ízt ad, míg a zöldhagyma finom roppanósságot biztosít a tölteléknek.

    4

    A tésztát nyújtsd ki vékonyra, majd vágd kisebb körökre. Minden kör közepére tegyél egy kis adag sajtos tölteléket.

    A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, hogy a töltelék ne szivárogjon ki főzés közben.

    5

    A tészta széleit hajtsd össze és csavarj rajta, hogy a khinkali formát megkapja.

    A khinkali formázása során ügyelj arra, hogy a töltelék ne folyhasson ki a főzés során.

    6

    Forralj vizet egy nagy fazékban, és óvatosan tedd bele a kész khinkalikat. Főzd őket 7-10 percig, amíg a tészta megpuhul.

    Ha a khinkali feljön a víz felszínére, akkor biztosan kész, és a töltelék is átmelegedett.

    7

    Tálald a khinkalit forrón, egy kis friss petrezselyemmel a tetején, hogy még ínycsiklandóbbá tedd.

    A petrezselyem frissessége kiemeli a sajtos töltelék ízét és szép színt ad a tálalásnak.